Balkan Vesti

Miju (25) surovo pretukao stanodavac: „Tražila sam depozit, izvadio je palicu…“

pretucena zena
Foto: Dnevnik Nove TV

Mia Kejić surovo je pretučena od strane svog bivšeg stanodavca zbog depozita. Pretučena 25-godišnjakinja zbog teških povreda možda ostane slabovida na jedno oko, izveštava Dnevnik Nove TV. Nakon što se porodica Kejić odlučila preseliti u drugi stan, zatražila je od stanodavca povrat depozita, što ga je razbesnelo.

– Stao je na parkiralište, kako je stao tako je otvorio vrata od kamiona. Počeo je pretiti nekim sudovima, izvukao iz auta veliku drvenu palicu. Počeo je mahati tom palicom, moj suprug se uspeo izmaknuti, ali ja nisam. Držala sam tu palicu s jedne strane, istrgnuo mi je. Pala sam na pod i svom silinom me udario po glavi – ispričala je Mia za Dnevnik Nove TV.

– U par stotinki kako je on nju udario, ona je stavila ruku, ruku spustila od refleksa i da mene nije bilo, on bi nju tukao do smrti – rekao je suprug 25-godišnjakinje Mislav Kejić.

Muškarac je istukao Miju pred njeno dvoje dece. – Ja sam se bojala da ne udari moju decu. Deca su bila u jako velikom šoku, nisu prestala plakati dva-tri sata – kazala je Mia.

– Moja je žena dobila frakturu lobanje, oka. Ne vidi na desno oko – rekao je suprug pretučene žene.

– Pitanje je vremena hoću li uopšte videti na to oko normalno. Ako ne, pokušaćemo s nekom operacijom. Ako ne to, nastaviti živeti s tim – govori Mia.

Batine je dobila jer je tražila svoj novac. Novinarima Nove TV pokazala je i potpis stanodavca da će im vratiti depozit.

Mijin bivši stanodavac je priveden, a slučaj je predan Opštinskom državnom odvjetništvu. Pušten je uz mere zabrane približavanja 25-godišnjakinji. Nasilnik nije hteo pred kamere.

– Tu se mora dodati cela ta pravna legislativa oko procesuiranja rodno uvetovanog nasilja koje kod nas nije dovoljna. Barem što se tiče prakse. Nema dovoljno jasne granice ponašanja i dovoljno sankcionisanja rodno uvetovanog nasilja i isto tako nema dovoljno podrške žrtvi – rekla je psihološkinja Ana Kurtović za Dnevnik Nove TV.

Za ovo kazneno delo po hrvatskom zakonu je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Izvor: Index

Sme li gazda da uđe u stan koji vam izdaje kad niste tu?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link