Magazin

Studenti u Beogradu kreću u “lov” na stanove, Mirijevo od 250 €, kod Bogoslovije skoro 500

bg
Printscreen

Svetski stručnjaci smatraju da će tek doći do velikog rasta cena na globalnom nivou.

Jedan od najvećih troškova za studente koji se odluče da žive u iznajmljenim stanovima su kirije. Ovogodišnja prednost je u tome što su cene iznajmljivanja dosta niže nego prethodne godine. Tržište je dosta stabilnije, a pad kirije su 30 odsto niže u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle godine, studenti su plaćali najveće kirije koje su zabeležene u poslednjih par godina. Cene iznajmljivanja su nerealno rasle iz meseca u mesec, ali došlo je do promene.

Od početka ove godine kirije su počele da padaju što je dobra vest za sve, a naročito za studente. Svetski stručnjaci, ipak nisu toliko optimistični. Mnogi smatraju da će tek doći do velikog rasta cena i to na globalnom nivou.

Kirije u Beogradu i dalje su skuplje na lokacijama poput Mirijeva, Karaburme, Voždovca, Rakovice i Čukarice, a ovu su i najčešće lokacije za koje se studenti odlučuju kada je reč o životu u Beogradu.

beograd
Printscreen

Kirije Vukov Spomenik

Jednosoban stan na lokaciji Vukov Spomenik izdaje se po ceni od 360 evra. Ovaj stan ima 36 metara kvadratnih. Stan je poptpuno namešten i nalazi se blizini tehničkih fakulteta, kao i Pravnog fakulteta.

Još jedan manji stan na već pomenutoj lokaciji od 28 metara kvadratnih izdaje se po ceni od 300 evra. Stan je potpuno opremljen i odmah useljiv. Naglašeno je u objavi da se stan izadaje za studente.

Kirije na Paliluli

U opštini Palilula oglašen je stan za izadavanje od 35 metara kvadratnih po ceni od 350 evra. Ima jednu sobo i odmah je useljiv, a od dodatne opreme poseduje klimu, lift i terasu.

Stan od 37 metara kvadratnih u opštini Palilula koji se nalazi na Bogosloviji izdaje se za 480 evra. Stan je potpuno renoviran i namešten, odmah je useljiv. Mesečne režije iznose 80 evra.

Kirije na Mirijevu

Stan od 28 kvadrata u Mirijevu izdaje se po ceni od 250 evra. Stan je namešten i odmah useljiv. Ima baštu, parking mesto i klima uređaj, takođe je naglašeno da je pogodan za studente.

Na Mirijevu oglašen je stan za izdavanje od 35 metara kvadratnih po ceni od 300 evra. Mesečne režije iznose 3.000 dinara. Stan je odmah useljiv i namešten, a zgrada poseduje video nadzor i parking.

Izvor: Kurir

Gorana više od 10 godina živi u Španiji, za sat vremena zaradi 80€ i ne razmišlja o povratku u Srbiju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link