Magazin Novi Sad

Ponovo išaran Balaševićev mural na Limanu (VIDEO)

mural-balasevic
PrrSc

Mural posvećen kantautoru Đorđu Balaševiću u Fruškogorskoj ulici ponovo je prethodne noći bio na meti huligana koji su ga išarali, prenosi 021.rs.

Na muralu je crvenom bojom napisana poruka, koju 021.rs neće preneti. Na glavi Balaševića su išarane oči i na čelu je ispisano slovo “U” u verziji koju su koristile hrvatske ustaše.

Od stanovnika tog dela Limana 021.rs je čuo da niko nije primetio kada je mural išaran i koliko je bilo aktera, ali je izvesno da se to dogodilo prethodne noći.

Nezvanično se može čuti da je mural zbog ranijih huliganskih napada prefarban posebnom zaštitom protiv grafita i sada se čeka da autori murala obave neophodne popravke, kako bi Balašević ponovo krasio ovaj zid.

https://youtu.be/3E_6UHonpxU

Podsetimo, mural posvećen Balaševiću u martu prošle godine u Fruškogorskoj ulici nacrtao je 27-ogodišnji Deni Božić iz Doboja na poziv vlasnika obližnjeg kafića “Biciklana”.

Od tada do danas ovaj mural je bio već na meti huligana, pa je tako u maju prošle zabeležen slučaj crtanja ustaških simbola na glavi.

Izvor: 021.rs
Čitajte Luftiku na Google vestima

95 Shares
Share via
Copy link