Balkan Vesti

Frka u Zadru: Policija uhapsila lutku iz izloga, župnik je prijavio da vređa moral

hapsenje lutke zadar
Foto: Luka Gerlanc/Cropix

Uskršnja subota u Kampo Kaštelu u zadru, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vređanja morala građana.

Problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimerenim za praznik Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

– Policija je jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obeležja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u toku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama – kazala nam je portparolka PU Zadarske, Ivana Grbin.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i firme ‘Burda Atelier‘.

Izvor: zadarski.hr

Zadar savetuje turiste da kupaće nose svuda osim na plaži, kriv loš prevod (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

92 Shares
Share via
Copy link