Balkan

Drama u Zadru, policija „uhapsila“ lutku iz izloga, prijavio je sveštenik

lutka iz izloga
Foto: Pixabay

Uskršnja subota u Kampo Kaštelu kod Zadra, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluostrvo, započela je dolaskom hrvatske policije, koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vređanja morala građana.

Kako piše Zadarski.hr, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimerenim za praznik Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

– Policija je jutros oko 10 sati primila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po primljenim dojavama, policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obeležja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je tokom postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama, kazala je portparolka PU Zadarske, Ivana Grbin.

Jedan od učesnika događaja ispričao je za Antenu Zadar šta se dogodilo.

– Sveštenik je prijavio lutku. Policija je došla i uhapsila plastičnu lutku. Zamislite. Stavili su je u auto, smejali smo se kao ludaci, prepričao je on.

Izvor: Telegraf.rs

Filmsko hapšenje u Novom Sadu: U rvanju sa policijom osumnjičenom ispala marihuana

12 Shares
Share via
Copy link