Putovanja

Planine za letnji odmor u Srbiji

Imamo tu sreću da živimo u zemlji koja se zaista ponosi svojim divnim planinama. Gusto zbijeni redovi zimzelenih četinara, prijatan i svež vazuh, lekoviti izvori bistrih, planinskih voda i nestvarno lepi pejzaži prirode od kojih svima zastaje dah, sve to i mnogo više možete pronaći na divnim, srpskim planinama. Naravno, velika većina turista kada pomisli na leto najpre pomisli na more, ali otići na letnji odmor na planinu može biti jedno drugačije, ali jednako lepo i zabavno iskustvo.

Leto na Staroj planini

Stara planina polako postaje sve popularnija opcija za izbor, bilo da je reč o letnjem ili zimskom periodu godine. S obzirom na to da su užasne, letnje vrućine već počele, naša preporuka za sve one koji ne vole užareni beton i vreo vazduh u našim gradovima tokom leta, jeste da što pre odu na planinski, letnji odmor. Stara planina je odličan izbor i uvek dobra ideja. Na Staroj planini ćete uživati u lekovitim i veoma prijatnim strujanjima vazduha koja će preporoditi vaš duh, kao i vaše telo. Pored toga, gotovo smo sigurni da će vas bujna, zelena, neukrotiva priroda Stare planine sasvim oduševiti. Za sve one koji vole aktivan odmor i netaknutu prirodu, ova planina je prava destinacija za odmor i to za sve generacije i za celu porodicu.

Sunčanje na Divčibarama

Predivne Divčibare, visoravan koja se nalazi u podnožiju Maljena i jedna od najboljih vazdušnih banja Srbije, već godinama privlači veoma uspešno mnoštvo turista širom zemlje i regiona. Ova lepa planina ima da mnogo toga ponudi svim svojim gostima i turistima, počevši od odličnog smeštaja, lekovitog vazduha, sve do prelepe prirode čitave regije. Na Divčibarama ćete, tokom vašeg letnjeg odmora, pronaći mnoštvo retkih i ugroženih biljnih vrsta. Naš savet je da uživate u istraživanju nepresušnog bogatstva biljnog i životinjskog sveta Divčibara.

Letovanje na Zlatiboru

Kraljica planina je uvek dobar izbor i prava destinacija za bilo koju vrstu odmora. Tkom vrelih, letnjih meseci obavezno posetite divne i prostrane bazene na otvorenom. Pored bazena, Zlatibor vam nudi pregršt drugih atrakcija i zanimljivosti tokom letnje sezone. Mi bi smo posebno izdvojili veličanstveni vodopad Gostilje. Gostilje je pravi raj na zemlji, savršena oaza najlepše prirode i zelenila koja će vam pružiti beg od gradske toplote i vrućine. U blizini se nalaze i opremljena igrališta koja će obradovati najmlađe posetioce i pružiti priliku za predah njihovim starijim članovima porodice. Stotinak metara od vodopada nalazi se predivan zlatiborski restoran Gostiljska vrela, čiji je najpoznatiji specijalitet pastrmka na žaru, odgajana u sopstvenom ribnjaku.

Nadamo se da su vam se naši predlozi dopali. Naravno, pored ove tri divne planine postoji i mnoštvo drugih jednako lepih i popularnih planinskih destinaciija koje će vam pružiti pravi užitak i sve što vam treba za idealan letnji odmor. Planine u Srbiji su prelepe tokom svih perioda u godini, ali je sasvim sigurno da će vam tokom leta pružiti hlad i prijatnu svežinu. Ukoliko želite da kampujete na ovim planinama i da budete na korak bliže prirodi, otkrijte savršena mesta za odmor.

Share via
Copy link