Putovanja Top 10

Top 10 najboljih lokacija za kampovanje u Srbiji na kojima ćete biti korak bliže prirodi

restorani FG
Ilustracija; Foto: Aleksandar Milutinović

Svi pravi ljubitelji kampovanja znaju koliko divnih lokacija za kamp ima u Srbji. Izbor za odmor pod vedrim nebom je ogroman a kampovanje u zaslužuje značajnije mesto u trurističkoj ponudi naše zemlje.

Ako ste željni slobode i nedostaje vam priroda, kampovanje u prirodi je dobar način da provedete odmor. Na ovakvu avanturu se možete odvažiti i sa porodicom, potrebno je samo dobro se pripremiti.

Pre svega, važno je sa sobom poneti dobro raslpoloženje koje ništa ne može da pokivari jer su na kampovanju nepredvidive sitacije obavezna agenda. Padaće kiša ili će da nestane šibica, pokvariće se nešto, ostaćete bez goriva. Ali to je sasvim normalno za odlazak u prirodu jer, to ste želeli, da se stopite sa njom i odmarate.

Šta je lepše od cvrkuta ptica ujutru i buđenja sa prvim sunčevim zracima?

Predlažemo ovh 10 lokacija za kampovanje na kojima ćete biti korak bliže prirodi.

Eko kamp Fruška Gora

Ova jedinstvena oaza na Fruškoj gori, u podnožju Stražilova nalazi se na samo 17 km od Novog Sada i na 70 kilometara od Beograda gde možete da iznajmite šator ili kamp prikolicu.

U ponudi ovog kampa se nalaze mesta za roštiljanje sa instaliranim roštiljima za besplatno korišćenje, drvene klupice i stolovi pod nadstrešnicom, dečije igralište, parking, kompletan sanitarni čvor sa protočnom toplom vodom, mašina za pranje i sušenje veša, tuš kabine, mogućnost priključivanja na električnu energiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eko kamp Fruška Gora (@eko.kamp)

Cenovnik.

Zornića kuća

Mali i simpatičan kamp – kamping odmorište u okviru etno domaćinstva, restorana i konaka „Zornića kuća“. Ovaj prelep izletnički kompleks prostire se na tri hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj. Pravi mali raj za kampere. Pogotovo za one koji ne vole mnogo da voze do krajnjeg odredišta.

Kamp poseduje 30 kamping parcela za sve oblike kampovanja. U okviru kampa se nalazi igralište za odbojku, a kompleks „Zornića kuća“ sadrži i restoran domaće kuhinje, etno domaćinstvo, mini zoo vrt, školu jahanja, apartmane za odmor. Gostima je na raspolaganju besplatan WI-FI internet pristup. U okolini postoje brojne obeležene pešačke staze. Moguće je iznajmiti bicikl.

Cenovnik.

Kamping ZIP

Ovaj kamp se nalazi u selu Kremna, u Zapadnoj Srbiji, koje se nalazi između Zlatibora, Tare, Šargana i Kadinjače, na nadmorskoj visini od 760 metara. Kamperski deo sastoji se od dela za kampovanje i apartmanskog dela. Sastoji se od 30 kamp mesta za vozila i šatore i od drvenih koliba za 2 osobe sa svim pratećim sadržajima. Svako kamp mesto poseduje priključak za struju i vodu. Gosti u kampu imaju mogućnost korišćenja zajedničkih toaleta (zasebni za žene, muškarce, decu i osobe sa invaliditetom) ili privatni (sa mogućnošću iznajmljivanja), zajedničke kuhinje sa posuđem, letnjikovac sa trpezarijom i rostiljem. Takođe mogu koristiti spoljne sportske terene, dečije igraliste i prostoriju za zabavu (bilijar, stoni tenis, stoni fudbal, šah…). Sve prostorije i dvorište su pokriveni wifi signalom i video nadzorom. Na otvorenom prostoru u krugu objektapostoje sportski tereni za mali fudbal, odbojku i košarku.

Cenovnik.

Kamp Bela Crkva

bela crkva
Foto: Camping-oaza.com

Kamping odmorište Oaza – Kamp Bela Crkva, nalazi se na Vračevgajskom jezeru, pored glavnog puta Beograd – Bela Crkva. Samo kamping odmorište prostire se na 8200 kvadratnih metara, sa plažom koja je 300m. Kamping odmorište ima tolete, solarne kolektore za toplu vodu za tuširanje, gradsku vodu za piće, besplatni Wi-Fi. Takođe ima i terene za mali fudbal, recepciju koja radi 24h sata, uslužne roštilje, klupe u hladovini i klupe na samoj obali jezera.

Cenovnik.

Kamp Zasavica

zasavica
Foto:@_kokenzi_photo

Na samo 200 m uz prilazni put do Vizitorskog centra Specijalnog rezervata prirode Zasavica smešten je auto-kamp pod nazivom “CAMPING ZASAVICA”. Neobičnu lepotu ovog mesta danas krasi veliki broj retkih i zaštićenih biljnih vrsta. Posebno su značajni i zanimljivi beli i žuti lokvanj, močvarne koprive, testerice, ljutić i iđirot.

Kapacitet kampa je 42 mesta na kojima je obezbeđeno snabdevanje svakog mesta sa pijaćom vodom i strujom Svako parking mesto je oivičeno stablima i posađenim cvećem. Na ulazu u kamp je recepcija opremljena telefonom, faksom, kompjuterom i paratećom opremom.

U sklopu “CAMPING ZASAVICA” su još i zajednička prostorija za druženje, kuhinja, vešeraj i sanitarni prostor.

Cenovnik.

Kamp „Filipov breg“ Zlatar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filipov breg (@filipovbreg)

Kamping odmorište “Filipov breg” nalazi se u bajkovitom selu Ojkovica (opština Nova Varoš), tačnije 9km od brane Kokin brod na putu za Jasenovo. Kamperi koji imaju svoje šatore mogu da ih postave  i da plate noćenje po osobi, a oni koji nemaju opremu mogu da ih iznajme kompletno opremljene: sa dušekom na naduvavanje, jastucima, džezvom, plinskim rešoom, roštiljem, talandarom i kotlićem.

Zbog blagog pada livade ka jezeru, pozicije za šatore su iznivelisane, kako bi gosti uživali u omiljenom jutarnjem napitku ili u zalasku sunca, koji je na ovom bregu veličanstven. Gostima su na raspolaganju  zajednički WC sa tuš kabinama i umivaonicima sa svežom izvorskom vodom. Između šatora nalaze se pozicije od zidane cigle za roštilj, talandaru ili kotlić.

Cenovnik.

Borsko jezero

Borsko jezero
Foto: Borskojezero.info

Kamp “Borsko jezero” se nalazi na Borskom jezeru, 250 km od Beograda, 15 km od Bora, na putu Bor-Žagubica. Kamp na Borskom jezeru svrstava se među najveće kampove u Srbiji i regionu i specifičan je jer se nalazi u izvanrednom prirodnom okruženju  Kamp se nalazi na samoj obali jezera. Duž obale je izgrađeno nekoliko plaža sa tuševima i prostorom za boravak na obali.Na površini od 2,5 ha kamp može da primi, osim već stacioniranih 220, još 40 kamp prikolica.

Cenovnik.

Kamping odmorište Drina – Bajina Bašta

 

drina
Foto: Camping.rs

Ovaj mini kamp nalazi se tik uz put Bajina Bašta – Perućac. Kamp odmorište se prostire prema reci Drini a u blizini je jezero Perućac i NP Tara i pregršt mogućnosti za aktivni odmor. U okolini se nalaze atraktivni turistički lokaliteti kao što su manastir Rača, ostaci grada Solotnika iz XV veka, kupalište i srednjevekovna nekropola „Mramorje“ u Perućcu, Spomen dom proroka Tarabića u Kremnima, Šarganska osmica, Drvengrad u Mokroj Gori, ostaci rimskog naselja u Skelanima i dr.

Kamp raspolaže sa više od 30 kamping parcela pogodnih za šatore i prikolice. Poseduje tuš sa toplom vodom, besplatan wifi internet a možete i napuniti svoje mobilne telefone u šarmantnom letnjikovcu. Postoji mogućnost iznajmljivanja apartmana u obližnjoj vili.

Ako volite pecanje, kamp Drina je pravo mesto za Vas!

Srebrno jezero

Na Srebrnom Jezeru nalaze se dva auto kampa. Veći kamp “Aniva“ nalazi se na samom šetalištu centra Srebrnog Jezera. Drugi manji kamp Kalinovac nalazi se na drugom kraju jezera kod sela Zatonje u blizini naselja Kalinovac. Auto kamp Aniva se nalazi uz obalu uređenog  Srebrnog Jezera. Ovaj kamp pruža uslugu stacioniranja kamp prikolica, izdavanje kamp prikolica, izdavanje mesta za šatore, kao i mesta za vaše prikolice. Kamp Aniva se ubraja u red najstarijih i najvećih kampova u Srbiji ukupnog kapaciteta od 200 kamp parcela od kojih je 150 stacioniranih. Kamp poseduje novi sanitarni deo sa kabinama za tuširanje i toaletima.

srebrno jezero
Foto: Camping.rs

Ovo je 15 najboljih kupališta na otvorenom u Vojvodini

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.1K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap