Magazin Srbija

Peticija da se Krizni štab stavi u trogodišnji karantin: Kad se pomešaju realnost i satira

Više hiljada građana Srbije potpisalo je peticiju da se članovi Kriznog štaba stave pod ključ na tri godine zbog svojih konfuznih izjava kojima utiču na psihičko zdravlje stanovništva.

Naravno radi se o satiričnom tekstu izvrnute stvarnosti čime su Njuzovci ponovo pogodili suštinu naše iracionalne realnosti.

– Ne postoji drugi način da se zaustavi širenje njihovih neodgovornih izjava osim rigoroznim merama. Trogodišnje zaključavanje kriznog štaba bi zaravnilo krivu i smanjilo pritisak na građane – piše u tekstu koji mami ogorčen osmeh.

U daljem tekstu navodne peticije, jedan od autora Njuz neta, navodi da su mere trogodišnjeg zatvaranja zakasnele jer je znatno ranije trebalo povući prave poteze.

– Panične i kontradiktorne izjave kriznog štaba su u poslednjih nekoliko meseci poprilično mutirale, pojavili su se novi sojevi, tako da je pitanje da li bi neke druge mere osim najrigoroznijih imale rezultate. Moramo ovo da uradimo sada inače ćemo pući kao zvečka – zaključuje se u tragikomičnom saopštenju.

Postojanje Njuz neta za cilj ima da nam predstavi svakodnevicu po principu ogledala. Često se njihovi tekstovi mešaju sa stvarnošću, jer je društvo izgubilo kompas za normalnost, a pojam racionalnog shvatanja stvarnosti i zdrav razum uskoro preti da se okarakteriše kao društveno neprihvatljiv.

Kon: Policijski čas ili smo gotovi

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

511 Shares
511 Shares
Share via
Copy link