Koronavirus Srbija

Petar Đurić najavio pokretanje istrage o smrti oca: Kako ih nije sramota?

Petar Đurić čiji je otac Ljubiša umro od KOVIDA-19 u Zemunskoj bolnici 12. aprila, potvrdio je da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti smrti njegovog oca kako bi se došlo do istine.

– Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi istina, da inspekcija utvrdi ko ovde laže. I hoću da se na sudu dokaže istina i da je moj otac umro čekajući slobodno mesto za respirator – rekao je Đurić za portal Nova S.

Francuska agencija Frans pres objavila je u sredu da je njegov otac Ljubiša Đurić preminuo od korona virusa u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora.

Premijerka Ana Brnabić je ocenila da je reč o „bezočnoj, strašnoj laži i ništa drugo do laži“.

Brnabić je upitala zašto se bavi slučajem u Srbiji kada je epidemiološka situacija u Francuskoj „lošija“ nego u Srbiji.

Direktor KBC „Zemun“ Dragoš Stojanović izjavio je na konferenciji za medije da je njegova izjava koju je dao AFP-u, o pacijentu koji je preminuo u toj bolnici, u naslovu „Nije bilo mesta u respiratornom centru“ izvučena iz konteksta.

Đurić je rekao je za Nova S da ne zna kako političare „nije sramota“ i „kako da se tim ljudima veruje“.

– Kako ih samo nije sramota? I onda je to za njih političko pitanje, a nije nikako ljudsko i pitanje poverenja. Kako ovim ljudima da verujemo? I svi mi koji volimo svoju zemlju ako se samo usudimo da se za pravdu i istinu borimo, bićemo etiketirani kao državni neprijatelji i glava će nam biti u torbi. Ćale, ovo je za tebe i za sve koji su za pravdu i istinu i bolju Srbiju – kaže on.

Đurić postao je „zaštitno lice“ nedavnih protesta u Beogradu i drugim srpskim gradovima protiv načina na koji vlada rukovodi pandemijom korona virusa, naveo je AFP.

– Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora – vikao je pred kamerom reporterke N1 televizije, objašnjavajući zašto se pridružio hiljadama na protestu u utorak, 7. jula.

Lončar novinaru N1: Nemoj da ste nervozni, to utiče na lepotu!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link