Koronavirus Srbija

Petar Đurić najavio pokretanje istrage o smrti oca: Kako ih nije sramota?

Petar Đurić čiji je otac Ljubiša umro od KOVIDA-19 u Zemunskoj bolnici 12. aprila, potvrdio je da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti smrti njegovog oca kako bi se došlo do istine.

– Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi istina, da inspekcija utvrdi ko ovde laže. I hoću da se na sudu dokaže istina i da je moj otac umro čekajući slobodno mesto za respirator – rekao je Đurić za portal Nova S.

Francuska agencija Frans pres objavila je u sredu da je njegov otac Ljubiša Đurić preminuo od korona virusa u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora.

Premijerka Ana Brnabić je ocenila da je reč o “bezočnoj, strašnoj laži i ništa drugo do laži”.

Brnabić je upitala zašto se bavi slučajem u Srbiji kada je epidemiološka situacija u Francuskoj “lošija” nego u Srbiji.

Direktor KBC “Zemun” Dragoš Stojanović izjavio je na konferenciji za medije da je njegova izjava koju je dao AFP-u, o pacijentu koji je preminuo u toj bolnici, u naslovu “Nije bilo mesta u respiratornom centru” izvučena iz konteksta.

Đurić je rekao je za Nova S da ne zna kako političare “nije sramota” i “kako da se tim ljudima veruje”.

– Kako ih samo nije sramota? I onda je to za njih političko pitanje, a nije nikako ljudsko i pitanje poverenja. Kako ovim ljudima da verujemo? I svi mi koji volimo svoju zemlju ako se samo usudimo da se za pravdu i istinu borimo, bićemo etiketirani kao državni neprijatelji i glava će nam biti u torbi. Ćale, ovo je za tebe i za sve koji su za pravdu i istinu i bolju Srbiju – kaže on.

Đurić postao je “zaštitno lice” nedavnih protesta u Beogradu i drugim srpskim gradovima protiv načina na koji vlada rukovodi pandemijom korona virusa, naveo je AFP.

– Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora – vikao je pred kamerom reporterke N1 televizije, objašnjavajući zašto se pridružio hiljadama na protestu u utorak, 7. jula.

Lončar novinaru N1: Nemoj da ste nervozni, to utiče na lepotu!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link