Magazin

Četvorostruki prvak sveta u fudbalu se bori za život, Pele čeka Božić u bolničkoj postelji

pele bolnica

Ikona svetskog fudbala i jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre već mesec dana nalazi se u bolnici, a prema poslednjim informacijama njegovo zdravstveno stanje je prilično obeshrabrujuće za mnogobrojne poštovaoce.

Čuveni i neponovljivi Pele (82) će ovaj Božić provesti u bolničkoj postelji okružen najbližim članovima porodice, a njegova ćerka Keli Nasimento objavila je vrlo emotivnu i potresnu fotografiju na društvenim mrežama. Brazilski velikan bori se za život.

Pele je u bolnici od 29. novembra radi procene hemioterapije koju prima od septembra 2021. godine, kada je utvrđeno da ima tumor debelog creva.

pele
Printscreen

Bolnica „Albert Ajnštajn“ iz Sao Paola saopštila je da rak napreduje te mu je potrebna veća nega zbog teškoća u radu bubrega i srca. U saopštenju bolnice takođe piše da će Pele ostati u „normalnoj sobi“ i neće biti prebačen na intezivnu negu.

Bivši napadač i dalje drži rekord sa najviše postignutih golova za Brazil – zatresao je mrežu 77 puta za 92 utakmice i osvojio četiri Svetska prvenstva.

Izvor: Kurir sport

Piksi u jednoj rečenici opisao svu genijalnost Dejana Savićevića: A viđi kiše, mora li baš danas da se igra!?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link