Top 10 Magazin Putovanja

Ovo je 10 najlepših jezera Srbije

Srbija je zemlja dobre hrane, vredih ljudi i neverovatne prirode koje često nismo svesni. Video koji snime turisti nas s vremena na vreme otrezni i pokaže nam kakvo blago zapravo imamo i lepote koje prečesto uzimamo zdravo za gotovo.

Ovo je priča o najlepšim jezerima Srbije, koja mame uzdahe, bez obzira na to da li su nastala veštačkim ili prirodnim putem. Neka od njih nažalost nisu za kupanje, dok će se druga naći i na onim listama najboljih kupališta Srbije, pa i ovog dela Balkana.

Evo 10 najlepših jezera Srbije.

Belocrkvanska jezera

Sedam velikih i brojna mala jezera čine Belu Crkvu izuzetno popularnom turističkom destinacijom Vojvodine, a čista voda, lepe plaže, dodatni sadržaji i dobar smeštaj iz godine u godinu privlače sve više turista. Tu su Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara…

Belocrkvanska jezera su nastala iskopavanjem šljunka i veoma su čista, voda je prozirno zelena, a plaže su peščane. Glavno jezero je najuređenije i delom ima betoniranu plažu, dok na ostalim jezerima priroda nije mnogo menjana. Vračevgajsko jezero ima kamp, a plaža je šljunkovita kao i na Šljunkari. Šaransko jezero je jedino netaknuto i bogato je ribom pa je omiljeno među pecarošima.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter