Magazin Putovanja Top 10

Ovo je 10 najlepših jezera Srbije

Srbija je zemlja dobre hrane, vredih ljudi i neverovatne prirode koje često nismo svesni. Video koji snime turisti nas s vremena na vreme otrezni i pokaže nam kakvo blago zapravo imamo i lepote koje prečesto uzimamo zdravo za gotovo.

Ovo je priča o najlepšim jezerima Srbije, koja mame uzdahe, bez obzira na to da li su nastala veštačkim ili prirodnim putem. Neka od njih nažalost nisu za kupanje, dok će se druga naći i na onim listama najboljih kupališta Srbije, pa i ovog dela Balkana.

Evo 10 najlepših jezera Srbije.

Belocrkvanska jezera

Sedam velikih i brojna mala jezera čine Belu Crkvu izuzetno popularnom turističkom destinacijom Vojvodine, a čista voda, lepe plaže, dodatni sadržaji i dobar smeštaj iz godine u godinu privlače sve više turista. Tu su Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara…

Belocrkvanska jezera su nastala iskopavanjem šljunka i veoma su čista, voda je prozirno zelena, a plaže su peščane. Glavno jezero je najuređenije i delom ima betoniranu plažu, dok na ostalim jezerima priroda nije mnogo menjana. Vračevgajsko jezero ima kamp, a plaža je šljunkovita kao i na Šljunkari. Šaransko jezero je jedino netaknuto i bogato je ribom pa je omiljeno među pecarošima.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

395 Shares
395 Shares
Share via
Copy link