Putovanja Top 10

Ovo je 15 najboljih kupališta u Vojvodini za 2019. godinu

Sezona kupanja uveliko traje, a vremenske prilike kažu da nas tokom celog avgusta čekaju vreli dani. Iz tih razloga predstavljamo vam najbolja kupališta i bazene u Vojvodini. Ovaj spisak je prvobitno imao 1o kupališta i bazena, izbacili smo Palićko jezero jer tamo više nije dozvoljeno kupanje. Svoje mesto našlo je šest novih mesta za kupanje širom Vojvodine.

Tekst je podeljen na pet stranica, a na svakoj stranici su po tri mesta, sa opisim i fotografijama. Stranice su označene brojevima ispod.

Ako smo vaše favorite zaboravili, budite slobodni da dopunite spisak.

Bazeni Horizont, Surduk

Odlično organizovani bazeni, sa brojnim sadržajima, smešteni su u Surduku, na Dunavu pored Slankamena. Ovde su na raspolaganju wellnes, joga programu, noćno kupanje. Ima pet otvorenih bazena, parking sa 400 mesta, na samo 40 minuta vožnje udaljeno je od Novog Sada i Beograda. Prostire se na 20.000 kvadratnih metara.

bazeni-horizont
http://www.bazenihorizont.rs/

Celodnevna karta na bazenima Horizont je 500 dinara, poludnevna 300, koliko košta i dečija, dok je noćno kupanje (od 21h do ponoći) takođe 300 dinara. Tu je i VIP sadržaj, od dušeka za 3 osobe do separe kreveta.

Aqua park Petroland, Bački Petrovac

Kompleks bazena i tobogana predstavlja veliku atrakciju za decu, ali i odrasle. Osim zanimljivih tobogana, tu su i relaks bazen sa geotermalnom vodom temperature 32 stepena, bazen sa talasima kao i bazen Divlja reka.

Aqua-Park-petroland-cenovnik

Što se tobogana tiče, tu su tri kule sa po nekoliko tobogana, od kojih posebnu pažnju privlači King tobogan sa visinom od 18 metara, a koji podjednako vole i mlađe i starije generacije. Osim toga, tu je i kompleks Dečiji raj sa toboganima, prskalicama i terenima za decu.

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini, a sastoje se od nekoliko jezera – Glavno, Vračevgajsko, Novo, Šaransko, Šljunkara.

belocrkvanska_jezera
Izvor: belacrkva.org

Budući da su jezera nastala iskopavanjem šljunka, voda je prozirno zelena, a plaže su peščane.

Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, i sadrži vaterpolo igralište, tuševe i skakaonice, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna i predstavlja poseban užitak za posetioce.

Pročitajte koji su najlepši salaši

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Aleksandra Aleksić

komentara

Klikni da objaviš komentar

2.7K Shares
2.7K Shares
Share via
Copy link