Putovanja Top 10

Ovo je 15 najboljih kupališta u Vojvodini za 2019. godinu

Sezona kupanja uveliko traje, a vremenske prilike kažu da nas tokom celog avgusta čekaju vreli dani. Iz tih razloga predstavljamo vam najbolja kupališta i bazene u Vojvodini. Ovaj spisak je prvobitno imao 1o kupališta i bazena, izbacili smo Palićko jezero jer tamo više nije dozvoljeno kupanje. Svoje mesto našlo je šest novih mesta za kupanje širom Vojvodine.

Tekst je podeljen na pet stranica, a na svakoj stranici su po tri mesta, sa opisim i fotografijama. Stranice su označene brojevima ispod.

Ako smo vaše favorite zaboravili, budite slobodni da dopunite spisak.

Bazeni Horizont, Surduk

Odlično organizovani bazeni, sa brojnim sadržajima, smešteni su u Surduku, na Dunavu pored Slankamena. Ovde su na raspolaganju wellnes, joga programu, noćno kupanje. Ima pet otvorenih bazena, parking sa 400 mesta, na samo 40 minuta vožnje udaljeno je od Novog Sada i Beograda. Prostire se na 20.000 kvadratnih metara.

bazeni-horizont
http://www.bazenihorizont.rs/

Celodnevna karta na bazenima Horizont je 500 dinara, poludnevna 300, koliko košta i dečija, dok je noćno kupanje (od 21h do ponoći) takođe 300 dinara. Tu je i VIP sadržaj, od dušeka za 3 osobe do separe kreveta.

Aqua park Petroland, Bački Petrovac

Kompleks bazena i tobogana predstavlja veliku atrakciju za decu, ali i odrasle. Osim zanimljivih tobogana, tu su i relaks bazen sa geotermalnom vodom temperature 32 stepena, bazen sa talasima kao i bazen Divlja reka.

Aqua-Park-petroland-cenovnik

Što se tobogana tiče, tu su tri kule sa po nekoliko tobogana, od kojih posebnu pažnju privlači King tobogan sa visinom od 18 metara, a koji podjednako vole i mlađe i starije generacije. Osim toga, tu je i kompleks Dečiji raj sa toboganima, prskalicama i terenima za decu.

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini, a sastoje se od nekoliko jezera – Glavno, Vračevgajsko, Novo, Šaransko, Šljunkara.

belocrkvanska_jezera
Izvor: belacrkva.org

Budući da su jezera nastala iskopavanjem šljunka, voda je prozirno zelena, a plaže su peščane.

Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, i sadrži vaterpolo igralište, tuševe i skakaonice, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna i predstavlja poseban užitak za posetioce.

Pročitajte koji su najlepši salaši

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Avatar

Aleksandra Aleksić

8 Comments

Click here to post a comment