Putovanja Top 10 Vojvodina

Ovo je 15 najboljih kupališta na otvorenom u Vojvodini

najbolja kupališta u vojvodini

Sezona kupanja uveliko traje, a vremenske prilike kažu da nas tokom celog jula i avgusta čekaju vreli dani. Iz tih razloga predstavljamo vam najbolja kupališta na otvorenom i bazene u Vojvodini.

Ovaj spisak je prvobitno imao 1o kupališta i bazena, izbacili smo Palićko jezero jer tamo više nije dozvoljeno kupanje. Svoje mesto našlo je šest novih mesta za kupanje širom Vojvodine.

Svi znaju za bazen na Spensu, Sajmištu ili za bazene u Beogradu. Ali ovih 15 kupališta u manjim mestima se izdvaja posebnim šarmom.

Bazeni Horizont, Surduk

Odlično organizovani bazeni, sa brojnim sadržajima, smešteni su u Surduku, na Dunavu pored Slankamena. U kompleksu bazena Horizont na raspolaganju wellnes, joga programu, noćno kupanje. Ima pet otvorenih bazena, parking sa 400 mesta, na samo 40 minuta vožnje udaljeno je od Novog Sada i Beograda. Prostire se na 20.000 kvadratnih metara.

bazeni horizont
Foto: Redakcija

Celodnevna karta na bazenima Horizont je 1000 dinara, poludnevna 600, a dečija košta 500 dinara.

Tu je i VIP sadržaj, od dušeka za 3 osobe do separe kreveta a vikendom važe nešto više cene.

Aqua park Petroland, Bački Petrovac

aqua park petroland cenovnik

Aquapark Petrolend predstavlja veliku atrakciju za decu, ali i odrasle. Osim zanimljivih tobogana, tu su i relaks bazen sa geotermalnom vodom temperature 32 stepena, bazen sa talasima kao i bazen Divlja reka.

Što se tobogana tiče, tu su tri kule sa po nekoliko tobogana, od kojih posebnu pažnju privlači King tobogan sa visinom od 18 metara, a koji podjednako vole i mlađe i starije generacije.

Osim toga, tu je i kompleks Dečiji raj sa toboganima, prskalicama i terenima za decu.

Cenovnik

Belocrkvanska jezera

jezero
Foto: Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini, a sastoje se od nekoliko jezera – Glavno, Vračevgajsko, Novo, Šaransko, Šljunkara.

Budući da su jezera nastala iskopavanjem šljunka, voda je prozirno zelena, a plaže su peščane.

Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, i sadrži vaterpolo igralište, tuševe i skakaonice, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna i predstavlja poseban užitak za posetioce.

Banja Junaković, Apatin

Banja Junaković
Foto: Banja Junaković

Banja Junaković je smeštena u blizini Apatina gde su najbolje čarde na Dunavu. Ima čak 10 otvorenih bazena sa skakaonicama i toboganima, igralištima za odbojku na pesku i teniskim terenima, kao i welnes i spa programom.

Zatvoreni bazen u Banji Junaković sa geotermalnom vodom temperature 36 stepeni, kao i ostali zanimljivi sadržaji u ovoj banji privlače veliki broj građana, kako opšitne Apatin, tako i ljudi iz ostalih krajeva Vojvodine.

U letnoj sezoni organizuju se različiti zabavni sadržaji, od noćnog kupanja do različitih igara na vodi i gastronomskih sadržaja.

Bazeni/banja, Vrdnik

vrdnik
Foto: Vrdnik otvoreni bazen

Banja Termal u Vrdniku je već više decenija popularno mesto za vikend. Specifična je zbog termalne vode, konstantne temperature od 32,8°C.

Kompleks banja Vrdnik ima šest bazena, jedan od njih je najveći zatvoreni bazen u Srbiji. Tu je i olimpijski otvoreni bazen, kao i dečiji bazeni na otvorenom i zatvorenom.

Cenovnik

Bazeni Temerin

Foto: Temerintourism.org

U Temerinu je kompleks bazena izgrađen i pušten u rad 1985. godine, i veoma je popularan u ovom delu Vojvodine.

Kompleks kupališta prostire se na gotovo 2 hektara. Posetiocima je na raspolaganju olimpijski bazen, ali i više bazena sa termalnom vodom koja ima lekovita svojstva.

Deca do 7 godina u pratnji roditelja ne plaćaju ulaz, cena ulaznice za decu do 15 godina je 240 dinara, a za odrasle 300 dinara.

Bazen u Temerinu je otvoren svakog dana od 10 prepodne do 7 popodne.

Zobnatičko jezero, Bačka Topola

jezero

Zobnatičko jezero je formirano u dolini rečice Krivaje sa ciljem navodnjavanja poljoprivrednih površina, ali u poslednjih nekoliko godina jezero je postalo pravi turistički biser bačkotopolske opštine, naročito u letnjem periodu.

Izgrađeni su i sportski tereni, kafići i jezerska čarda, koja je izgorela početkom godine.

Postoji mogućnost i za sportski ribolov, jer je jezero bogato šaranom, smuđem, amurom, somom i ostalom belom ribom.

Bazeni Adica, Ada

bazen
Foto: Adica

Kompleks bazena Adica je smešten u opštini Ada i ima tri bazena, prostire se na četiri hektara, smešten je odmah pored reke Tise. Sam kompleks  Okružen je šumarkom, gde je istovremeno i parking, pa će vaš auto biti lepo rashlađen kada krenete kući.

Cena karte za odrasle je 400 dinara, a za decu i penzionere 300.

U kompleksu Adica, na gostima je na raspolaganju sve, a za one koji žele malo da istražuju, u ovoj maloj opštini ima dosta doga za videti, posetiti i probati. Neki od najboljih ribljih paprikaša se spremaju upravo ovde.

U okolini ima nekoliko salaša, vetrenjača i odličan kamp na Tisi.

Peskara, Zrenjanin

zrenjanin
Foto: Peskara Zrenjanin

Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, nalaze se tri jezera nazvana „Peskara“.

Voda je relativno čista i bistra, a činjenica da se nalaze na atraktivnoj lokaciji uticala je na to da ovo vremenom postane jedno od popularnih kupališta Zrenjaninaca.

Prethodnih godina radilo se na uređenju plaže, te na Peskari sada postoji sve što je potrebno za popularno gradsko kupalište – toaleti, tuševi, svlačionice, suncobrani, a na samoj plaži i u neposrednoj blizini nalaze se i kafići.

Jezero Tikvara, Bačka Palanka

jezero tikvara
Foto: Jezero tikvara

Veoma blizu centra Bačke Palanke, jezero Tikvara razdvaja ovaj gradić od Dunava. Jednom rečnom prevlakom je odvojena od Dunava, a od gradskog jezgra Tikvaru razdvaja močvarno tlo. Sa kopnom je spojena pešačkim mostićem.

U blizini su i termalni izvori, što vodi u ovom jezeru daje posebnu temperaturu. Jezero Tikvara je i park prirode, ali i mesto na kojem treniraju kajakaši.

Olimpijski bazen, Odžaci

BAZEN
Foto: Odžzaci bazen

Olimpijski bazen u Odžacima dužine 50m, širine 25 m i dubine 2,10 m je tokom letnjih dana preplavljen kupačima.

Bazen je opremljen tuševima, svlačionicama, toaletom, prodavnicom, kafićem i prodavnicom brze hrane, na bazenu se organizuje noćno kupanje kao i mnogobrojni muzički sadržaji.

Prošle godine krenula je sa radom i škola plivanja, a za zainteresovane iz opštinskih mesta postoji i organizovan prevoz.

Jezero Provala, Bač/Vajska

Jezro
Foto: Jezero provala

Prelepo prirodno jezero, pritom najdublje u Vojvodini, smešteno je u opštini Bač, blizu sela Vajska. Kompletno je uređeno pre nekoliko godina, izvađen je mulj, pa dnevno okupi i po 3.000 posetilaca. Od Novog Sada je udaljeno 72 kilometra.

Na jezeru Provala su organizovani takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, susreti bajkera, i izbor za mis leta.

Gradski bazen, Srpska Crnja

 BAZEN
Foto: Bazen srpska crnja

Olimpijski bazen u Srpskoj Crnji otvoren je pre nekoliko godina na radost stanovnika ovog vojvođanskog mesta, ali i okolnih naselja.

Pored velikog bazena, postoji i mali bazen na najmlađe, kafić, klackalice i drugi zabavni sadržaji za decu, a tu je i teren za odbojku.

Kompleks bazena, Maglić

bazeni maglic

Sportsko rekreativni centar „Bazeni Maglić“ koji po kvalitetu usluga već godinama privlači sve više gostiju iz okoline, pa čak i iz inostranstva. Ima bazen za odrasle, nekoliko manjih za decu ali i brojne atrakcije.

Tu su i igralište za decu, teren za košarku, tereni za odbojku na pesku,teniski tereni i paviljoni za smeštaj.

Štrand, Novi Sad

Strand
Foto: Štrand Novi Sad

U Novom Sadu smo možda mogli da izdvojimo bazen na Sajmu, ali Štrand je ipak omiljena novosadska plaža. Lepo uređeni Štrand sa velikom peščanom plažom pruža osveženje mnogim Novosađanima i ljudima iz okoline.

Tu su tuševi za osveženje, kafići, pesak za odbojku, sadržaji za najmlađe i još mnogo toga.

GRAV bazen Gajdobra

gajdobra-bazen

GRAV bazen je dimenzija 25m x 13m. Jedan deo bazena je za decu dubine 103cm, a ostatak je dubine 183 cm. Bazen sadrži vodeni slap za masažu i hidro klupu sa mlaznicama za leđa i noge.

U sklopu kompleksa izgrađen je i ugostiteljski objekat, koji radi radi od 08h do 24h.

Radno vreme bazena je od 10h do 19h.

Ako smo vaše favorite zaboravili, budite slobodni da dopunite spisak najboljih kupališta i bazena na otvorenom u Vojvodini.

Odmor u Vojvodini: Od luksuznih vila na Fruškoj gori do splavova na Dunavu

Aleksandra Aleksić

komentara

Klikni da objaviš komentar

4.6K Shares
4.6K Shares
Share via
Copy link