Srbija Vesti

Ovo se desi kada policija prepusti državu kriminalcima: Na redakciji OK radija zazidali prozor i niko nije kriv

Ok-radio-vandalizam
Vandalizam u radijskom kafiću, foto: Ok Radio

Novinari vranjanskog OK radija mesecima su izloženi otvorenim pretnjama fizičkim nasiljem, a danas (6. jun) su na jednoj od radijskih kancelarija zetekli zazidane prozore.

Osim toga, u petak (3. jun) su uhapšena dvojica zbog sumnje da su upali u prostor kafića “No comment”, koji posluje u okviru radija i farbom isprskali sve pred sobom, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS), a preneo 021.

Vlasnica OК radija je, kako je objavio UNS, prijavljivala inspekciji investitora koji gradi uz njihov objekat bez potrebnih dozvola, a inspekcija je obustavljala radove. Tokom vikenda je, međutim, investitor nastavio da radi, a jutros su zatekli zazidane prozore jedne kancelarije.

UNS je preneo i da se B.T. i S.K, koji su uhapšeni u petak, terete za nasilničko ponašanje.

“B.T. je ušao u kafić i belom tečnošću isprskao inventar, zidove, podove i izlog, a potom pobegao. Potom je u kafić ušao i S.К. koji je, kako se sumnja, uključio telefon na spikerfon, preko koga je nepoznati muškarac zaposlenima poručio da će imati probleme”, preneo je UNS i ukazao da pretnje vlasnici i zaposlenima u radiju traju mesecima.

Кako je za UNS rekao izvor iz radija koji je želeo da ostane anoniman, vlasnica od avgusta dobija pretnje da će, ako ne potpiše saglasnost za gradnju spornog objekta imati problema, biće uništena i da neće više raditi.

Pretnje su prijavljivali, ali pošto su dolazile sa pripejd broja policija nije utvrdila ko ih šalje, naveo je UNS u saopštenju i podsetio da su pre mesec i po dana tri maskirane osobe, tokom noći, polupale veći deo stakala na izlogu kafea “No comment”, uz napomenu da im je iz tužilaštva rečeno da se radi o manjoj materijalnoj šteti pa da počinioce ne mogu da gone po službenoj dužnosti.

Izvor: 021

Novinarki „In Medija“ prete nakon teksta o pijanom svešteniku iz Inđije

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link