Magazin Srbija

Novinarki „In Medija“ prete nakon teksta o pijanom svešteniku iz Inđije

verica-marincic_850x
Verica Marinčić (foto: Marko Risović, Cenzolovka)

Novinarka portala IN medija iz Inđije Verica Marinčić dobila je preteće poruke od, kako pretpostavlja, muškarca iz Beočina. Pretnju, koja ju je veoma uznemirila, odmah je prijavila Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, prenosi Cenzolovka.

Kako piše Cenzolovka, Marinčić smatra da je ovakvu reakciju izazvao tekst o lokalnom svešteniku kojeg je policija iznela iz prodavnice „Lidl“, a koji je juče objavljen na njenom portalu.

Prva poruka koju je Verica Marinčić iz In Media dobila glasila je:

„Veruj mi da ćeš ujutru imati rok 20 min da sve negiraš i izbrišeš jadnice. Vidimo se ujutru.“

Nakon te stigla je još jedna poruka sa pitanjima: kako si i da li spavaš?

Novinarka je odgovorila da ne zna o čemu se radi.

Usledila je i treća poruka: „Ja ili ti, dosta znam toga o tebi, pa bi moglo i to sad da se objavi kao što i hoće već ujutru, a znaš i ti. Vidimo se, lepo spavaj.“

Muškarac koji je uputio pretnje kasnije je prvu poruku izbrisao, ali ju je Verica Marinčić sačuvala.

Verica Marinčić za Cenzolovku kaže da njoj, sudeći po imenu, muškarac koji joj je pretio nije poznat, ali da sumnja da je ovakva reakcija izazvana jučerašnjim tekstom na portalu IN medija o inđijskom svešteniku kojeg je policija iznela iz prodavnice „Lidl“ zbog nedoličnog ponašanja.

iznose-svestenika_850x
Foto: Inmedija.rs

– Nije mi svejedno, i ne znam šta je sledeće, ni kako da se ponašam, jer ovakve pretnje stižu za najbanalnije stvari. Šta je sledeće, da kada objavimo vremensku prognozu, da se javi neki meteorolog da protestuje zato što mu se ne sviđa vreme? – kaže Verica.

– Ne mogu da tvrdim da je reakcija izazvana tim tekstom, ali zanimljivo je da je taj sveštenik službovao u Beočinu pre tridesetak godina, i to je ta veza koja meni budi sumnju jer je i iz tog mesta. Tako je barem sam naveo ispod imena i čovek koji mi je pretio – navodi Marinčić.

Ona dodaje da je ozbiljno shvatila pretnju, jer, kako kaže, nije nemoguće doći iz Beočina u Inđiju i nije teško pronaći njenu adresu, tim pre što joj je firma registrovana na adresi na kojoj živi.

– Nije mi svejedno, i ne znam šta je sledeće, ni kako da se ponašam, jer ovakve pretnje stižu za najbanalnije stvari. Šta je sledeće, da kada objavimo vremensku prognozu, da se javi neki meteorolog da protestuje zato što mu se ne sviđa vreme?! Sada je zaista na delu agresija zbog svake objavljene reči – kaže novinarka i dodaje da nije očekivala ovakvu reakciju na tekst.

Reakciju ne očekuje ni od nadležnih, jer je u prethodnim nemilim događajima institucije nisu zaštitile. Pretnju je ipak prijavila pošto smatra da svaki pritisak treba da se prijavi i zabeleži.

Policija iznela pijanog sveštenika iz Lidla u Inđiji (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link