Balkan Magazin

Ogorčeni nemački turista na Jadranu: „Ovde je sva hrvatska sramota na jednom mestu“

hrvatska plaza
Foto: Čitatelj portala morski.hr

Jedan turista iz Nemačke na letovanju u Hrvatskoj javio se u redakciju portala Morski.hr, jer se, kako kaže, ne može načuditi aroganciji i pohlepi kod uništavanja prirodne sredine u malim mestima poput Duboke kod Komarne, uz sami Pelješki most.

„Ovde možete videti svu hrvatsku sramotu na jednom mestu“, naveo je Nemac.

„Divlja gradnja prve linije uz more, toliko je bahata da su u Kineski zid po širini spojeni nekad skromni samostojeći objekti, a danas po visini neboderi“, opisao je prizor koji ga je iznervirao.

„Uzurpirana je plaža, javne površine, pomorsko dobro. Vlada komunalni haos, a sve na račun poštenih hrvatskih poreznih obveznika“, smatra nemački turista i prilaže fotografije izbetoniranih i bukvalno spojenih građevina u prvom redu do mora, i plaže na kojoj danju i noću protivzakonito stoje ležaljke koje rezervišu nekome mesto, piše Morski.hr.

Kaže i kako ga ne bi čudilo da se komunalno divljaštvo finansira i nenamenskim trošenjem EU fondova, a uredništvo pomenutog lokalnog piortala poslalo je nadležnima pitanja u vezi sa ovim problemom, ali na odgovore još uvek čekaju.

Izvor: morski.hr

Čudo u Šibeniku – kafić s normalnim cenama: „Fotkam cenovnik jer mi niko ne bi verovao“ (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link