Iako je po struci muzički saradnik, Novosađanka Snežana Rusović se odlučila za drugu umetnost, stvaranje ručnim radom. Njoj je šivenje bio hobi, a kako je tražnja za njenim podlogama za kolica, autosedišta, jastucima za dojenje, maramama za dojenje porasla, ona je napravila svoj brend Nency Rose.

nency-rose-kolica
privatna arhiva

– Sve je krenulo kao hobi i u svet šivenja sam ušla slučajno iz želje da naučim sebi da sašijem nešto unikatno i posebno, a posle je to krenulo tako što sam šila za poklone drugaricama i dragim ljudima. Posle lepih reakcija na to što sam šila sam shvatila da bi možda sve to i moglo da zaživi. Samouka sam i u početku sam gledala dosta stranih sajtova i tutorijala i naučila neke osnovne stvari da bih kasnije dobila želju da sve to dovedem na neki viši nivo i upisala kurs šivenja kod izuzetne profesorice Katarine, gde sam sve uspešno savladala i usavršila svoje znanje. Bila sam uporna i verovala sam da će se moje ideje kad tad realizovati – kaže ova Novosađanka.

Snežana je dugo godina živela u Pragu, a po uzoru na prestižne svetske trendove, na države i gradove kod kojih dete i detinjstvo zaista imaju ulogu deteta i detinjstva, Nemačka, Prag, Švajcarska, došla je na ideju da i kod nas po prvi put ponudi mamama Nency Rose, podloge za kolica za njihove mališane. Podloge za kolica su pored pažljivo biranih materijala i odličnog kvaliteta, od sto posto pamuka, iz Nemačke i Praga, punjene najfinimjim materijalima. Mame imaju mogućnost da biraju dezene i kombinacije pri kupovini.

nency-rose-torba
privatna arhiva

– Sa mojim podlogama za kolica mame nemaju više potrebu da stalno peru i ribaju kolica i čekaju večnosti dok se osuše, niti da ih prekrivaju ćebadima i raznim improvizovanim podmetačima zbog kojih nemogu da vežu kaiševe pa i da samim tim brinu o bezbednosti svoga deteta – objašnjava Snežana.

Svaka podloga je unikatna, jer mame biraju ono što im se dopada iz bogate ponude dezena, tako da ne postoje dve iste i svaka odgovara baš njihovim kolicima, jer se svaka šije posebno, to jest po merama za kolica za koja je podloga naručena. Sve podloge su perive u mašini na 30 stepeni, na programu ručnog pranja i zbog prozračnog materijala koji diše se brzo i suši, a svaka ima proreze za kaiševe za vezivanje mališana.

nency-rose-podloga
privatna arhiva

– U mojoj radionici Nency Rose, pored podloga za kolica, šijem i podloge za autosedišta, hranilice, jastuke za dojenje, jastuke – držače za glavice i udoban san u autosedištima i busterima, baby prekrivače – deke, mekane zaštite za pojase za vezivanje beba, marame za dojenje, unikatne torbe, nesesere, jastuke za kuce i mace i još mnogo toga što mi naleti kao inspiracija u datom momentu. Inspiracije nikad ne manjka, jer mi i mame same predlažu i daju nove ideje koje se trudim da realizujem. Osim mama moji proizvodi su namenjeni i svima onima koji vole i cene ručni  rad, a pre svega unikate, jer se ja trudim da sve što napravim bude posebno i unikatno – kaže Snežana.

Snežanin rad možete sretati kako po Novom Sadu tako i širom Srbije, jer je sve više mama koje žele da njihovi klinci imaju jedinstvena kolica u gradu.

logo-nency
privatna arhiva

– Za ove nepune 3 godine, a 2 kako radim podloge i aktivno se bavim šivenjem, sam imala prilike da izlažem i prodajem proizvode na tezgicama po našem gradu gde sam nailazila samo na lepe i pozitivne reakcije što mi je dalo elana da se i dalje trudim da poboljšam i proširim asortiman  proizvoda.  Nije mi bilo lako u početku, jer je kod nas jako teško pronaći kvalitetne materijale, a da su dezeni upadljivi i zanimljivi, pa sam uz pomoć supruga počela da ih nabavljam iz Nemačke i iz Praga – ističe Snežana.

Više slika i ponuda dezena za vaše podloge možete pronaći na fb stranici  https://www.facebook.com/handmadenencyrose/

Pogledajte kako druga Novosađanka pravi prelepe rukotvorine >>>

2 Komentari

  1. Od srca, svako dobro i mnogo uspeha u daljem radu. Divno je kad ljudi nešto stvore sopstvenim rukama, kada nešto rade, kreiraju i pokušavaju da od toga žive, za razliku od političara i birokratije koji samo mlate praznu slamu i palamude “jer su tako u mogućnosti” (nažalost, dozvoljavamo im). Izvinite ako je komentar neprimeren. Prosto, nisam izrdžao.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here