nency-rose-kolica
privatna arhiva
Lifestyle Vesti Novi Sad

Novosađanka od hobija napravila brend Nency Rose

Iako je po struci muzički saradnik, Novosađanka Snežana Rusović se odlučila za drugu umetnost, stvaranje ručnim radom. Njoj je šivenje bio hobi, a kako je tražnja za njenim podlogama za kolica, autosedišta, jastucima za dojenje, maramama za dojenje porasla, ona je napravila svoj brend Nency Rose.

nency-rose-kolica
privatna arhiva

– Sve je krenulo kao hobi i u svet šivenja sam ušla slučajno iz želje da naučim sebi da sašijem nešto unikatno i posebno, a posle je to krenulo tako što sam šila za poklone drugaricama i dragim ljudima. Posle lepih reakcija na to što sam šila sam shvatila da bi možda sve to i moglo da zaživi. Samouka sam i u početku sam gledala dosta stranih sajtova i tutorijala i naučila neke osnovne stvari da bih kasnije dobila želju da sve to dovedem na neki viši nivo i upisala kurs šivenja kod izuzetne profesorice Katarine, gde sam sve uspešno savladala i usavršila svoje znanje. Bila sam uporna i verovala sam da će se moje ideje kad tad realizovati – kaže ova Novosađanka.

Snežana je dugo godina živela u Pragu, a po uzoru na prestižne svetske trendove, na države i gradove kod kojih dete i detinjstvo zaista imaju ulogu deteta i detinjstva, Nemačka, Prag, Švajcarska, došla je na ideju da i kod nas po prvi put ponudi mamama Nency Rose, podloge za kolica za njihove mališane. Podloge za kolica su pored pažljivo biranih materijala i odličnog kvaliteta, od sto posto pamuka, iz Nemačke i Praga, punjene najfinimjim materijalima. Mame imaju mogućnost da biraju dezene i kombinacije pri kupovini.

nency-rose-torba
privatna arhiva

– Sa mojim podlogama za kolica mame nemaju više potrebu da stalno peru i ribaju kolica i čekaju večnosti dok se osuše, niti da ih prekrivaju ćebadima i raznim improvizovanim podmetačima zbog kojih nemogu da vežu kaiševe pa i da samim tim brinu o bezbednosti svoga deteta – objašnjava Snežana.

Svaka podloga je unikatna, jer mame biraju ono što im se dopada iz bogate ponude dezena, tako da ne postoje dve iste i svaka odgovara baš njihovim kolicima, jer se svaka šije posebno, to jest po merama za kolica za koja je podloga naručena. Sve podloge su perive u mašini na 30 stepeni, na programu ručnog pranja i zbog prozračnog materijala koji diše se brzo i suši, a svaka ima proreze za kaiševe za vezivanje mališana.

nency-rose-podloga
privatna arhiva

– U mojoj radionici Nency Rose, pored podloga za kolica, šijem i podloge za autosedišta, hranilice, jastuke za dojenje, jastuke – držače za glavice i udoban san u autosedištima i busterima, baby prekrivače – deke, mekane zaštite za pojase za vezivanje beba, marame za dojenje, unikatne torbe, nesesere, jastuke za kuce i mace i još mnogo toga što mi naleti kao inspiracija u datom momentu. Inspiracije nikad ne manjka, jer mi i mame same predlažu i daju nove ideje koje se trudim da realizujem. Osim mama moji proizvodi su namenjeni i svima onima koji vole i cene ručni  rad, a pre svega unikate, jer se ja trudim da sve što napravim bude posebno i unikatno – kaže Snežana.

Snežanin rad možete sretati kako po Novom Sadu tako i širom Srbije, jer je sve više mama koje žele da njihovi klinci imaju jedinstvena kolica u gradu.

logo-nency
privatna arhiva

– Za ove nepune 3 godine, a 2 kako radim podloge i aktivno se bavim šivenjem, sam imala prilike da izlažem i prodajem proizvode na tezgicama po našem gradu gde sam nailazila samo na lepe i pozitivne reakcije što mi je dalo elana da se i dalje trudim da poboljšam i proširim asortiman  proizvoda.  Nije mi bilo lako u početku, jer je kod nas jako teško pronaći kvalitetne materijale, a da su dezeni upadljivi i zanimljivi, pa sam uz pomoć supruga počela da ih nabavljam iz Nemačke i iz Praga – ističe Snežana.

Više slika i ponuda dezena za vaše podloge možete pronaći na fb stranici  https://www.facebook.com/handmadenencyrose/

Pogledajte kako druga Novosađanka pravi prelepe rukotvorine >>>

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

2 Comments

Klikni da komentarišeš

  • Od srca, svako dobro i mnogo uspeha u daljem radu. Divno je kad ljudi nešto stvore sopstvenim rukama, kada nešto rade, kreiraju i pokušavaju da od toga žive, za razliku od političara i birokratije koji samo mlate praznu slamu i palamude „jer su tako u mogućnosti“ (nažalost, dozvoljavamo im). Izvinite ako je komentar neprimeren. Prosto, nisam izrdžao.

Share Tweet Share Share Follow