Moda

Razbijte predrasude unikatnom garderobom

Pored Unikatnog kutka na Trgu mladenaca ulici u Novom Sadu, prošla sam nekoliko puta. Svaki put sam zastala, i produžila, vođena stereotipima da je ovde sve sigurno skupo, a i gde ću ja da nosim te unikatne stvari, to je za modne blogerke i poznate ličnosti. Ipak, jednog dana, kako to obično biva u bajkama, uđoh ja u ovaj magični svet dizajna, ideja i mašte.

Prvi utisak – ne znam gde da gledam. Torbe, narukvice, ogrlice, ešarpe, udobni duksevi i svečane svilene košulje i haljine, sve to na jednom mestu. Prebiram redom po rafovima, izvlačim ofingere. Sve mi je simpatično, ali nepoverljiva sam kako bi mi to stajalo. Teška srca odlučujem se da ipak probam nešto. Moj prvi izbor bila je haljina od lana i svaka predrasuda pala je u vodu. Haljinu je dizajnirala Marina Femić iz Novog Sada. Ovo je bilo mnogo bolje od svakodnevnog šopinga u tržnim centrima gde svaka stvar liči jedna na drugu. Ovde je sve tako drugačije.

Unikatni-kutak_3
Foto: Milenko Stanković ©

Brzo tražim i drugu haljinu, ovog puta bila je to crno – bela kombinacija koju je kreirala mlada dizajnerka Nina Krajnović, čiji modni brend Mart osvaja sve više devojaka. Haljina je ravnog kroja, idealno ide uz crne cipelice, a bilo da se pojavite u klubu ili na porodičnoj svečanosti, sigurno nećete ostati neprimećene u ovako efektnoj kombinaciji.

Unikatni-kutak_9
Foto: Milenko Stanković ©

Sa haljina prešla sam na nešto ležernije kombinacije i uskočila u uske crne kožne helanke. One su pravi hit već nekoliko godina, ali sa njima treba biti obazriv, jer su mnoge lošeg kvaliteta, presijavaju se i neudobne su. Ove koje je kreirala Maja Radosavljević, su pak bile pravi pogodak, a odlično su se uklopile uz maskirani sako koji je delo Vanje Jančić, crnu jednostavnu majicu i interesantan lančić. Maja ima svoj brend Miamoda, i veoma je popularna kako među Beograđankama tako i ovde u Novom Sadu.

Unikatni-kutak_18
Foto: Milenko Stanković ©

Vanja Jančić ima svoj brend Wananna, a inspiraciju traži u sebi. Ono što bi želela da nosi, prenese na papir, nacrta, odabere savršen materijal i kreće u akciju sa šnajderkama. Sledi šivenje, a rezultat su unikatni sakoi, majice, duksevi i suknje sa zanimljivim printovima. Majica sa Miki Mausom i žuti sako koji je Vanja kreirala odlično su se uklopili uz kapu koja je delo Andrijana Marković i Brenda Rita’s.

Unikatni-kutak_26
Foto: Milenko Stanković ©

Za kraj sam ostavila čistu svilu, ni manje ni više. Košulju je oslikala Jasmina Komadinović koja se već duže vreme bavi oslikavanjem svile. Kada probate ovako nešto, teško ćete se vratiti u univerzalne košulje koje su uglavnom od nekih čudnih materijala. Elegantna svilena košulja odlično se uklopila uz crnu suknju, a osim košulja Jasmina oslikava i ešarpe koje su veoma popularne među Novosađankama. Njene radove možete pogledati ovde www.jasminakomadinovic.com.

Unikatni-kutak_127
Foto: Milenko Stanković ©

U Unikatnom kutku ne možete a da ne primetite torbe. Od onih manjih, pismo tašni do većih, onih pravih ženskih u koje volimo da natrpamo sve i svašta. Moju pažnju posebno je privukla torba sa resicama i zanimljivim printom. Ovakvih interesantnih torbi ovde je mnogo, i sigurno svaka dama može naći onu pravu, baš po svojoj meri.

Unikatni-kutak_22
Foto: Milenko Stanković ©

Došao je kraj mojoj avanturi u Unikatnom kutku, i morala sam da se vratim svojim nimalo unikatnim farmericama i džemperu. Lepo je razbijati sopstvene predrasude, probati nešto novo i drugačija, a od svega je najlepše ostati svoj, jedinstven i unikatan, baš kao garderoba koju sam danas isprobavala. Cene su pristupačne, a garderobu možete kupovati i na rate. Ako i vi pravite nešto zanimljivo, slobodno im se javite, za mlade talente i dizajnere, ovde uvek ima mesta, a za sve Novosađanke koje žele da zablistaju gde god da se pojave, topla preporuka, obucite se unikatno.

Saznajte više o Unikatnom kutku

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link