Lifestyle Vesti Novi Sad

Novosađani prvaci države u boksu

Novosađani možda ne bi osvajali prva mesta na državnim prvenstvima u boksu, da ih ne treniraju profesionlci Milan Stjepanović i Stevan Pašćan u Wellness centru Hotela Park.

– Najvažnije je razbiti predrasude prema ovom sportu, roditelji često brane deci da treniraju boks, a zapravo ne znaju da je rizik od povreda isti kao i u svim drugim sportovima – kaže trener Milan Stjepanović i dodaje da je u boksu obevezna zaštitna oprema, ali i da je ovaj sport tek na 7. mestu po procentu rizika od povreda.

Box-wellness
Aleksandar Kamasi

U Wellness centru Hotela treneri Stevan Pašćan i Milan Stjepanović treniraju državne prvake, ali i muškarce i žene koji se ovim sportom bave rekreativno. Mnogi od njih su ovde došli zbog zdravlja, kako bi oblikovali figuru ili da bi smrišali, jer treneri daju i savete u vezi sa ishranom.

– Boks jeste dobar i za mršavljenje, primer može biti i Adriana Lima koja se dva meseca posle porođaja vratila u top formu i vratila prethodnu figuru – kaže Milan i dodaje da boks i kik boks imaju sličan efekat na ljudsko telo.

box-kamasi
Aleksandar Kamasi

Mnogi imaju predrasude prema boksu da će, ukoliko ga budu trenirali, izgledati previše mišićavo kao bokseri koje gledamo na tv-u u ringu, a zapravo uz boks se može zategnuti i oblikovati.

– Naš jedan član je za 6 meseci smršao 22 kile tako što je imao redovne treninge i regulisao ishranu – kaže trener i dodaje da se njima mogu pridružiti i oni koji se pre nisu bavili ovim sportom, čak i oni koji nisu nikada trenirali.

Boks program u Wellness centru Hotela Park je visokog intenziteta i preporučuje se onima koji žele da podignu svoj trening na viši nivo. Ovladavanjem tehnike stičete i jednu veštinu samoodbrane. Trener vas vodi od uvodnog dela, zagrevanja, glavnog dela treninga do istezanja.

Box-hotel-park
Aleksandar Kamasi

Trener Milan se dugi niz godina bavi boksom u kojem je ostvario vrhunske rezultate. On je bio kadetski i juniorski reprezentativac sa preko 80 mečeva. Stevan Pašćan je tener bokserske seniorske reprezentacije Srbije, ali i nosilac nacionalnog priznanja AIBA couch.

Box-park
Aleksandar Kamasi

Ova dva trenera, profesionalca u svom poslu, pozivaju sve zainteresovane muškarce i žene, od 7 do 77 godina da im se pridruže. Termini treninga su ponedeljak, sreda i petak od 18h do 19h u Wellness centru Hotela Park.

Više o vežbama za žene

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
Share via
Copy link