marko-bokser-model
Magazin Vesti Novi Sad

Kako je novosadski bokser postao model?

Novosadskom bokseru sa Detelinare Marku Stankoviću se dogodilo baš ono što mislite da se dešava samo na filmu. Njega je u centru Novog Sada slučajno primetio Amerikanac, kreator Erik Roset i zamolio ga bude model na njegovoj reviji. I tako se naš nekadašnji prvak države i Vojvodine našao u svetu mode. On kaže da mu je moda samo hobi, a da mu je još uvek boks prioritet.

boks-marko
Svetlana Braun

Koliko dugo se baviš boksom, a koliko modelingom?

– Boksom se bavim 6 godina, a prvi meč sam radio u kik boksu sa 37 kila, modelingom se ne bavim, to mi je više kao hobi, samo sam imao sam sreću da sam primećen.

Kako si ti dospeo u svet mode?

– Možda će ti delovati suludo, ali mene je primetio Amerikanac Erik Roset i to slučajno u centru Novog Sada, kad sam se vraćao sa treninga. Tu me video i zamolio da šetam za njega na Fashion week-u, na šta sam ja počeo da se smejem i rekao da sam bokser i da nemam veze sa tim. On je tu pokušavao da me nagovori. Pitao sam ga hoće tamo biti lepih devojaka, na šta je on rekao da hoće i ja sam pristao i tako je sve počelo. Posle sam radio fotografije za njega sa misicom Srbije i Marinom Neprilagođenim. Nakon toga me je primetio i Bata Spasojević, moj drugar, kao i Boško Jakovljević. Ja sam verovatno jedini koji ne ide na kastinge već me samo pozovu.

bokseri-marko

Uskoro putuješ za Nemačku, kakva su ti očekivanja?

– Iskreno neka bude volja Božija. Uvek verujem da se dobro dobrim vraća, radim pošteno i sa srcem, a to Dragi Bog sve vidi, tako da se nadam najboljem i verujem u sebe i svoj rad. Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.

boks-odeca

Na šta si najviše ponosan?

– Najviše sam ponosan na sebe što radim ono što volim i što sam ostao sportista do kraja, a odrastao sam u mnogo opasnom kraju, a to je Detelinara. Moj najveći uspeh je to što me svi znaju, poštuju i cene i u gradu i u kraju, najveći uspeh je biti čovek.

boks-modeling

Kakvi su ti dalji planovi?

– Što se tiče boksa to je moj život i daću sve od sebe da ostvarim to što sam naumio. Neće biti lako, ali ja verujem pošto uvek težim ka najvišim ciljevima, a što se modelinga tiče to je moj hobi i zbog boksa nisam hteo nikakav ugovor da potpisujem, ali kako naši ljudi kažu drugačiji sam i nešto što se dopada ljudima iz sveta mode.

Više o najlepšim prolećnim fotografijama Novog Sada

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku