Magazin Vesti Novi Sad

Kako je novosadski bokser postao model?

Novosadskom bokseru sa Detelinare Marku Stankoviću se dogodilo baš ono što mislite da se dešava samo na filmu. Njega je u centru Novog Sada slučajno primetio Amerikanac, kreator Erik Roset i zamolio ga bude model na njegovoj reviji. I tako se naš nekadašnji prvak države i Vojvodine našao u svetu mode. On kaže da mu je moda samo hobi, a da mu je još uvek boks prioritet.

boks-marko
Svetlana Braun

Koliko dugo se baviš boksom, a koliko modelingom?

– Boksom se bavim 6 godina, a prvi meč sam radio u kik boksu sa 37 kila, modelingom se ne bavim, to mi je više kao hobi, samo sam imao sam sreću da sam primećen.

Kako si ti dospeo u svet mode?

– Možda će ti delovati suludo, ali mene je primetio Amerikanac Erik Roset i to slučajno u centru Novog Sada, kad sam se vraćao sa treninga. Tu me video i zamolio da šetam za njega na Fashion week-u, na šta sam ja počeo da se smejem i rekao da sam bokser i da nemam veze sa tim. On je tu pokušavao da me nagovori. Pitao sam ga hoće tamo biti lepih devojaka, na šta je on rekao da hoće i ja sam pristao i tako je sve počelo. Posle sam radio fotografije za njega sa misicom Srbije i Marinom Neprilagođenim. Nakon toga me je primetio i Bata Spasojević, moj drugar, kao i Boško Jakovljević. Ja sam verovatno jedini koji ne ide na kastinge već me samo pozovu.

bokseri-marko

Uskoro putuješ za Nemačku, kakva su ti očekivanja?

– Iskreno neka bude volja Božija. Uvek verujem da se dobro dobrim vraća, radim pošteno i sa srcem, a to Dragi Bog sve vidi, tako da se nadam najboljem i verujem u sebe i svoj rad. Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.

boks-odeca

Na šta si najviše ponosan?

– Najviše sam ponosan na sebe što radim ono što volim i što sam ostao sportista do kraja, a odrastao sam u mnogo opasnom kraju, a to je Detelinara. Moj najveći uspeh je to što me svi znaju, poštuju i cene i u gradu i u kraju, najveći uspeh je biti čovek.

boks-modeling

Kakvi su ti dalji planovi?

– Što se tiče boksa to je moj život i daću sve od sebe da ostvarim to što sam naumio. Neće biti lako, ali ja verujem pošto uvek težim ka najvišim ciljevima, a što se modelinga tiče to je moj hobi i zbog boksa nisam hteo nikakav ugovor da potpisujem, ali kako naši ljudi kažu drugačiji sam i nešto što se dopada ljudima iz sveta mode.

Više o najlepšim prolećnim fotografijama Novog Sada

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

464 Shares
464 Shares
Share via
Copy link