Lifestyle

Kako možete brzo naučiti da plivate?

U Wellness centru Hotela Park u Novom Sadu dva instruktora, Filip Petrović i Aleksandar Rakić, pomažu neplivačima i poluplivačima, deci i odraslima da brzo savladaju tehnike plivanja.

plivanje-deca
Pixabay.com

– Odrasli mogu kod nas načiti da plivaju za mesec ipo do tri meseca, dok je deci potrebno od 8 do 14 treninga – kažu treneri Filip i Aleksandar.

Ono što je zanimljivo jeste da u Wellness centru Hotela Park nude personalne treninge plivanja, jedan na jedan, za decu i odrasle, kako bi naučili i usavršili plivanje.

U Wellness centru Hotela Park nude obuke za neplivače , poluplivače i plivače koji žele da usavrše stilove kraul, delfin, leđno i prsno. Cilj obuke neplivača je pripremiti polaznika za samostalan i bezbedan boravak u vodi.

deca-plivanje-park
Pixabay.com

– Ono što je najvažnije kada su u pitanju deca koja treniraju pivanje jeste da imaju adekvatne uslove za to, da je dubina bazena 1,55 m, temperatura od 28 do 30 stepeni i da su grupe male – kaže trener Aleksandar i dodaje da plivanje uklanja deformitete kičmenog stuba kod dece i otklanja masne naslage.

Idealno vreme da vaše dete krene na plivanje jeste od 4 ipo godine do 7. godine.

– Pre 4. godine života deca nisu spremna da uče plivanje, jer im nije dobro razvijena motorika i nisu u stanju da pažljivo slušaju trenere – ističe Aleksandar.

Svaki trening u Wellness centru Hotela Park se sastoji od zagrevanja, specijalnih vežbi za pluća, glavnog treninga i vežbi izdisaja, zarona sa tegićima.

deca-plivanje-hotel-park
Pixabay.com

Odrasli i svi preko 15 godina vežbaju plivanje sa personalnim trenerom da bi otklonili strah od vode, usavršili tehniku, ali i smanjili stres i nervozu.

Obuka neplivača je 3.800 dinara, dok je za poluplivače i obuka stlova 3.100 dinara, a personalni treninzi iznose 100 evra. Termini su utorkom i četvrtkom od 17:15 do 18:45h za neplivače, poluplivači imaju termin od 17:45 do 18:15, a stilovi se vežbaju od 18 do 18:45h.

Ukoliko niste kao dete naučili da plivate, dobro je znati da nikad nije kasno.

Više o Wellness centru Hotela Park

 

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link