Magazin

Učiteljica Jelena rasprodala 2 tiraža svog romana i sav novac donirala za lečenje dece

uciteljica-jelena-babic
Foto: Kurir/B.R.

Jelena Babić, učiteljica iz Prokuplja, autorka je romana „Družina Borovnjak“, čija su već dva kompletna tiraža rasprodata. Sav prihod od prodaje knjiga Jelena je donirala za lečenje dece.

Prvi tiraž ovog „prvog dečijeg romana u Toplici“, kako ga je okarakterisao direktor prokupačke Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović, otišao je za lečenje 2019. tada desetogodišnje Nikoline Josić iz Prokuplja.

Drugo izdanje namenjeno je takođe bolesnoj deci.

– Te 2019. godine kada je odštampano prvo izdanje čula sam da je maloj NIkolini potrebna pomoć, pa sam pre promocije svoje knjige odlučila da sav novac od prodatih primeraka ide njoj. Tada je bukvalno rasprodato svih 100 primeraka. Tako je sve krenulo i nastavljeno je ovim drugim izdanjem – kaže Jelena Babić, učiteljica velikog srca, koja radi u isturenom odeljenju prokupačke Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u selu Donje Kordince.

Ona je majka četvoro dece i za nju su mališani čitav svet. Njena posvećenost njima pretvorila se u roman za decu “Družina Borovnjak”, koji je, eto, namenjen za lečenje dece.

druzina borovnjak
FOTO: KURIR/B.R.

– Sada se baš ne sećam koliko je novca tada prikupljeno, ali znam da je najmanja cena knjige bila 300 dinara, ali su ljudi u kutiju za prilog stavljali i više. Želim da pomognem, koliko mogu, da se mališanima olakša život. Za mene je to najveća nagrada i više od toga mi ne treba – dodaje Jelena.

Prvo izdanje je finansirala od dela nagrade Udruženja “Živojin Mišić” koju je dobila kao najbolji edukator Srbije 2018. godine, a štampanje drugog pomogle su privatne firme u Prokuplju i ono je do sada rasprodato, a sav novac direktno je prosleđen deci kojima je potreban za lečenje.

– Idemo još jedan krug, jer očekujem da iz štampe izađe još jedno izdanje – najavila je ova humana žena, koja je izdala i srpsko-romski dečji slikovni rečnik “Na krilima vetra”.

Za nju je dečiji svet bajka koja je najdragocenija i zato odrasli treba da se potrude da sva deca prožive te godine najlepše što mogu. Zbog boljeg sutra svih mališana i njihovih zdravih i veselih dana detinjstva,

Jelena “šeta” po humanitarnim grupama i svoje knjige nesebično poklanja. Učestvuje ona u svim humanitarnim akcijama koje se organizuju u Prokuplju i okolini, ne samo darivanjem svojih knjiga, već i uplatama i pokazuje da je srce jedne žene srce koje oseća ljubav prema svoj deci sveta.

Izvor: Kurir

Učiteljica Biljana želi da se vrati u Srbiju posle 25 godina, ima jedan uslov, ali na njene ponude niko ne odgovara

Čitajte Luftiku na Google vestima

316 Shares
316 Shares
Share via
Copy link