Magazin Novi Sad

Novosadski kej smrdi kao da je vojska tu šorala, i psu se gadi koliko vonja

kej-grafit-kosovo
Foto: 021.rs

Jedna Novosađanka koja je želela da ostane anonimna uputila je pismo na adresu portala 021.rs i podelila svoje iskustvo i ‘taze’ fotografije nekada najlepšeg šetališta u našem gradu.

Pismo prenosimo u celosti:

‘Neverovatno je da najlepše šetalište u gradu, uz Dunav, odiše tom vrstom vonja. Izvela sam psa u šetnju i kada sam stigla do spomenika Žrtvama racije, zapljusnuo me talas neprijatnog koji vam facu skameni dok na njoj imate izraz zgražavanja.

Znamo da se tokom letnjih noći ovde okuplja omladina i onda uz muziku, alkohol i šta-sve-ne, koriste vreme između dva ispitna roka ili maksimalno krckaju raspust. Građani koji žive u okolnim zgradama godinama su se žalili da im mladi mužjaci ulaze u haustore i pod njihovim prozorima se lišavaju viška u organizmu, kako bi mogli da nastave da piju.

No, kada dođete u ovaj deo keja, morate da zadržite dah ne biste li izbegli da i sami bacite peglu. Pas radi slalom između slupanih flaša piva, odnosno njihovih staklenih ostataka i deluje kao i da će sam prekriti njušku. A verujte mi, pas je udomljen sa ulice, pomirisao je verovatno sve i svja.

Na zidu kod spomenika ispisano je kako je Kosovo = Srbija, a ako vam to nije bilo jasno, ispod je boldovano da je Metohija srpska. Kad pogled preskoči Dunav, transparent nam poručuje kako je Novi Sad = Evropska prestonica kulture.

Ono što je jedino stvarno između ove dve tvrdnje jeste nesnosni smrad koji suvereno vlada ovim delom keja i Dunava.

Vrhunac komunalno-partijske reakcije u ovom slučaju bio je postavljanje onih nesretnih toi-toi toaleta, koji izgledaju kao da ih je neko bacio sa Tvrđave u sred Exit-a. Ni ne želite da uđete u njih, a i ako vam baš zagusti, onda vam prizor iz jedne otvorene klonje govori da se nekako strpite – pa šta bude biće.

Zašto? Zato što iz onoga što bi trebalo da bude wc šolja ili kako god bi se to u ovom slučaju nazvalo, viri nešto potpuno nedefinisano, moglo bi da bude toalet papir, mogli bi da budu pipci neke dunavske nemani, ostaci ribe koja se izborila sa dunavskim fekalijama pa izronila na kej, oterala mlade što su tu promašivali rupu, pa konačno izbacila plastiku iz sebe i na kraju, eto – čovjek je, Senada, teški hajvan – skonačala tu međ’ izmetom.

Da je zaista riba, a ne nešto nedifinisano za šta ni ne želite da znate šta je zaista, rekla bih da je umrla onako kako je i živela.

Aromu gradskog života u 2022. godini obogaćuje i eto-je-odmah-tu kanalizacija. Sve u Dunav neka ide, pa se čudimo Nemcu što ne može da se izbori sa fekalijama.

Sećate li se one reklame “Smrdi, smrdi, užasno smrdi”? E, ima li mama novi trik? Ili će kej i dalje imati miris vojske koja se tu upravo olakšala za sve pare?’

Izvor: 021.rs

Novosađanin starijima „dezinfikovao“ stanove od virusa, a očistio ih od dragocenosti

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
43 Shares
Share via
Copy link