Magazin Novi Sad

Novosađanin starijima „dezinfikovao“ stanove od virusa, a očistio ih od dragocenosti

Kovid Dezinfekcija
Foto: ilustracija, keramida.com

Novosađanin koji je svoj kućni budžet „dopunjavao“ tako što je za vreme pandemije varao starije osobe, osuđen je pravosnažno na šest godina zatvora.

Naime, kako bi na prevaru ušao u stanove lakovernih, on se lažno predstavljao kao radnik koji vrši dezinfekciju stanova od koronavirusa, da bi zatim „počistio“ sve vredno što su imali u kući.

Kako je saopšteno, Apelacioni sud je potvrdio presudu Osnovnog suda, donetu 29. oktobra 2021. godine, kojom je P.L. (58) iz Novog Sada proglašen krivim jer je, u periodu od 5. avgusta 2019. do 10. avgusta 2020. godine, u Novom Sadu počinio više krađa.

Slučaj je svojevremeno izazvao pažnju s obzirom na društvene i pandemijske okolnosti u kojima se dogodio, imajući u vidu da je neke od krađa okrivljeni počinio tako što je dolazio do stana oštećenih i saopštavao im da se vrši deratizacija i dezinfekcija, između ostalog i zbog korona virusa. Zatim je zahtevao od njih da napuste stan ili prostoriju u kojoj se nalaze, pa bi ih opljačkao, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Izvor: Nova

Prevaranti za „skidanje crne magije“ ženi uzeli 5.000€ i zlatni nakit

OGLAS

18 Shares
Share via
Copy link