Koronavirus Novi Sad

Novi Sad je drugo najveće žarište koronavirusa. Gradonačelnik prozvao one koji ismevaju koronu i provode se

Novi Sad je i juče, kada je zabeleženo novih 95 slučajeva zaraze, bio na drugom mestu po broju inficiranih u Srbiji.

Prvi je Beograd gde je registrovano 980 zaraženih, što je više od polovine, dok je treći Kragujevac sa 68 novozaraženih, prenosi Blic.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević upozorio je na zabrinjavajuć broj obolelih  i još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite.

Prema njegovim rečima, većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo.

“Brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti. Oni koji ismevaju koronu i mere, biće prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju. Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se. Potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost”, naveo je Vučević.

On je pozvao Novosađane i sve ostale da se “pozovemo pameti, da sačuvamo i svoje zdravlje i zdravlje ukućana, da sačuvamo škole i fakultete i radna mesta, da ne moramo da uvodimo restriktivne mere”.

Vučević je rekao da je Infektivna klinika na prvoj liniji odbrane, ali da mi sami, da bismo im malo pomogli, moramo da budemo odgovorni i disciplinovani.

“Imamo snažnu progresiju inficiranih, kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad, kao veliki grad, normalno da je jedno od žarišta. Veliki je broj studenata, đaka”, rekao je Vučević, dodajući da je rekordan dan bio 23. jul kada smo imali 135 zaraženih.

Gradonačelnik je konstatovao da je grad spreman za novi talas, kao i da do zatvaranja škola i vrtića neće doći.

Izvor: Tanjug, Blic, 021

Novi Sad: Za obolelu decu NULA, za ekstra novogodišnju dekoraciju 30 miliona

Avatar

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link