Magazin Novi Sad

Mandatar Miloš Vučević doživeo poraz na svom biračkom mestu u Novom Sadu

milos-vucevic
Foto: Printscreen

Budući premijer srpske Vlade i predsednik SNS Miloš Vučević je na decembarskim izborima ubedljivo izgubio na svom biračkom mestu, kao i na još dva biračka mesta koja se nalaze u Ulici Branimira Ćosića, u kojoj Vučević inače stanuje, prenosi Danas.

Iako mu je predsednik Aleksandar Vučić poklonio poverenje da bude mandatar nove Vlade, njegove najbliže komšije ipak nisu, piše Danas.

Miloš Vučević živi u Novom Sadu, u Ulici Branimira Ćosića. U ovoj ulici nalaze se tri biračka mesta koja su od zgrade u kojoj Vučević živi udaljena na svega pedesetak metara.

Konkretno, dva biračka mesta smeštena su u MZ „Narodni heroji“ i jedno u predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo – Palčica“.

Biračko mesto na kome je Vučević glasao, nalazi se u MZ „Narodni heroji“ pod brojem 188. Na tom biračkom mestu SNS, čiji je Vučević predsednik, ubedljivo je izgubio od liste „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila najviše glasova.

Na zvaničnom sajtu RIK-a piše da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ osvojila 40,45 odsto, dok je SNS sa listom „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ osvojila 32,69 odsto glasova.

Nije se Vučević proslavio ni na peostala dva biračka mesta na kojim su glasale njegove najbliže komšije. Na glasačkom mestu broj 187, koje se takođe nalazi u MZ „Narodni heroji“ koalicija „Srbija protiv nasilja“ je osvojila 43,71 odsto glasova, a SNS sa listom „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ je osvojila 31,91 odsto glasova.

Na trećem biračkom mestu PU „Radosno detinjstvo- objekat „Palčica“, koje se nalazi bukvalno preko puta MZ „Narodni heroji“ SNS je ostvario još lošiji rezultat sa osvojenih svega 28,88 odsto glasova, dok je „Srbija protiv nasilja“ osvojila 42,42 odsto glasova.

Miloš Vučević na konferenciji za novinare nakon održane sednice Predsedništva SNS Foto:FoNet/Aleksandar Barda
Ono što je takođe zanimljivo – na ova tri biračka mesta je bila izuzetno visoka izlaznost koja je iznosila prosečno čak 65,18 odsto.

Ako se izračuna koliko je SNS osvojio glasova na ova tri biračka mesta, na kojima glasaju Vučevićeve komšije, dobićemo cifru od 31,16 odsto glasača koji su glasali za Vučevićevu listu, dok je „Srbija protiv nasilja“ osvojila 42,20 odsto glasova, piše Danas.

Uopšte Novi Sad, kao grad, nije naklonjen Srpskoj naprednoj stranci, jer su naprednjaci na decembarskim izborima u Novom Sadu osvojili ukupno 39,1 odsto glasova, što je značajno manje od rezultata na republičkom nivou gde su osvojili 46,75 odsto glasova, međutim, Vučevićeve komšije su u mnogome uticale na ovako loš rezultat, jer su i u odnosu na novosadski prosek, SNS dali čak osam odsto manje glasova.

Dva stana i garaža, ali bez automobila: Šta poseduje mandatar Miloš Vučević?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link