Magazin Novi Sad

Novi Sad: Za obolelu decu NULA, za ekstra novogodišnju dekoraciju 30 miliona

nova-godina-ukrasi-milutinovic
Foto: Aleksandar Milutinović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pohvalio se prošle nedelje da će gradski budžet ove godine biti rekordan, i da će prvi put biti veći od 30 milijardi dinara. I onda je pala prva gradska odluka tim povodom –  na prošlogodišnju novogodišnju rasvetu biće dodato još 20 miliona dinara raznih ukrasa. Plus 15 miliona za montažu.

U rebalansu budžeta nije se našlo mesta za pomoć teško oboleloj deci, kao ni obolelim od retkih bolesti. A vest o novogodišnjim ukrasima glasi ovako: Grad Novi Sad je raspisao javnu nabavku za dopunu novogodišnje rasvete, javio je portal 021.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), nabavljaju se ukrasi za Bulevar oslobođenja, Trg slobode, Zmaj Jovinu ulicu, Pašićevu i Ulicu kralja Aleksandra, a procenjena vrednost je 16.666.666,67 dinara bez PDV-a.

Planirano je da se kupi 50 svetlosnih lančanih ukrasa u kristal beloj boji za Bulevar oslobođenja, zatim 10 svetlosnih dekorativnih motiva u beloj boji za kandelabre u Pašićevoj i Zmaj Jovinoj ulici, kao i tri svetleće dekorativne figure u belom za Trg slobode.

U tenderu se traži i šest svetlosnih dekorativnih fugura u beloj boji za Ulicu kralja Aleksandra i 25 ukrasa bele boje za stabla u Zmaj Jovinoj ulici.

UGZI pojedinačno najviše nove rasvete kupuje za Gradsku kuću i to 132 različita komada dekorativnih motiva i delova svetleće zavese kojom se ovaj objekat već godinama ukrašava, kao i 130 metara svetlećeg creva kako bi se ukrasio krov i na vrhu Gradske kuće napravio broj “1” u već postojećoj numeraciji godine. Ovde se radi o rasveti marke “Blachere illuminations” i pobednik tendera će morati da isporuči takve ili slične ukrase.

Rok za dostavljanje ponuda je 13. novembar, a UGZI ima rok od 25 dana da donese odluku o tome da li je neka ponuda prihvaćena, a potom teče rok za isporuku od 20 dana, što znači da će rasveta ako tender uspe stići početkom decembra.

Za troškove kačenje rasvete planirano je da se iz budžeta potroši 15 miliona dinara, uključujući PDV.

Posao prodaje dodatne novogodišnje rasvete Gradu Novom Sadu je prošle godine pripao beogradskoj firmi “Stars LTD”.

Inače, ove godine su pomoć za obolelu decu prikupljala brojna formalna i neformalna udruženja, saoorganizovani roditelji, brojni pojedinci, pa čak i vršnjaci obolelih mališana.

Najviše simpatija pobrala su deca sa Limana, koji su novac od prodate limunade kod OŠ Žarko Zrenjanin predali NURDOR-u kako bi pomogli mališanima obolelim od raka. Deca su od prodaje domaće limunade, đumbirlade i slatkiša prikupili 30.000 dinara. Dvojici dečaka koji su izneli domaće štrudle inspekcija je zabranila humanitarnu prodaju.

Moj sin je izlečen od raka, zato NURDOR-u dajem celu sebe

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

7.6K Shares
7.6K Shares
Share via
Copy link