Novi Sad

Novosadski basketaši SVETSKI PRVACI!

Ekipa Novog Sada odbranila je titulu klupskog prvaka sveta na upravo završenom FIBA 3×3 Finalnom Masters turniru održanom u japanskom gradu Ucunomija.

Na finalnom turniru koji je održan 2. i 3. novembra u Ucunomiji učestvovalo je 12 ekipa koje su sakupile najviše poena kroz FIBA 3×3 takmičenja, a među tim ekipama su bile i tri ekipe iz Srbije: Novi Sad, Liman i Zemun.

Prvog dana takmičenja ekipe Novog Sada i Limana uspele su da ostvare plasman u četvrfinale. Liman je, na žalost, završio takmičenje u četvrtfinalu izgubivši od Rige rezultatom 19:14. Novi Sad je u četvrfinalu za protivnika imao litvansku ekipu Šakai, nad kojom je slavio 21:14, da bi u polufinalu savladao letonsku Rigu rezultatom 21:18.

U finalu je Novosađane čekala ekipa Prinstona (koja je na putu do finala prvo savladala Harlem, a potom i Amsterdam). Nakon izuzetno tvrde borbe Novi Sad je uspeo da slavi rezultatom 21:17, i na taj način da ponovo osvoji titulu klupskog prvaka sveta (koju su već osvajali 2014, 2015. i 2018. godine).

Najkorisijim igračem Finalnog turnira u Ucunomiji proglašen je igrač Novog Sada Tomislav Ivošev.

Košarkaški savez Srbije čestitao je ekipi Novog Sada na izuzetnom uspehu koji su postigli kako na ovom finalnom turniru, tako i tokom čitave 3×3 sezone.

Treba podsetiti da je pre dva dana na istom mestu (u Ucunomiji) muška reprezentacija Srbije i zvanično postala jedna od ekipa koje su ostvarile direktan plasman na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju na osnovu plasmana federacije na FIBA 3×3 rang listi.

6 razloga zbog kojih sa Srbijom u košarci nema zezanja

Izvor: RTV

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

260 Shares
260 Shares
Share via
Copy link