Magazin Novi Sad

Osvojili su sve: Novosadski basketaši prvaci Evrope!

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, pošto je u finalnom meču savladala ekipu Letonije sa 19:18.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dušan Domović Bulut.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 prvi put postala je prvak Evrope.

Srbija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, osvojila je jedini trofej koji im je nedostajao i spojila svetsku i evropsku titulu.

Ostaje im da za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju definitivno potvrde da su bez premca.

Reprezentacija Srbije je odlično počela finalne i zahvaljujući poenima zvanično najboljeg basketaša sveta Dušana Domovića Buluta povela je sa 12:8, ali su branioci titule uspeli da se vrate i da smanje na 13:12.

Odgovornost je ponovo preuzeo Bulut, koji je sa četiri poena povećao naše vođstvo na 17:12, ali ni to nije bio kraj. Letonci su 43 sekunde pre kraja izjednačili na 18:18, da bi Đorđe Majstorović pogodio za 19:18. Letonija je imala poslednji napad i šansu da odbrani titulu, ali je Niezis promašio šut za dva poena.

Na putu do kontinentalnog prvaka savladali su Rusiju (21:13), Mađarsku (19:10), Španiju (20:15) i Bosnu i Hercegovinu (20:10). U meču za treće mesto Slovenija je savladala Rusiju 21:15.

Najpoznatiji sportski trofeji i takmičenja na svetu

Izvor: RTS

351 Shares
351 Shares
Share via
Copy link