Koronavirus Srbija

Nove mere Kriznog štaba: Maske obavezne i na otvorenom, okupljanje do 10 ljudi

Nove mere Kriznog štaba jesu obavezne nošenje maski i na otvorenom, i to na mestima gde nije moguće napraviti razmak od metar i po.

Takođe, zabranjena su okupljanja više od 10 ljudi.

Mere će važiti za celu teritoriju Srbije

Podsetimo, u ponedeljak je Ana Brnabić, predsednica Vlade i Kriznog štaba, najavila je na konferenciji za medije da će predložiti uvođenje obaveze nošenja maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, piše Nova.

Kako je tada rekla, predložiće i zabranu svih javnih okupljanja naredne dve nedelje.

Ove mere, kako je najavljeno, važile bi za teritoriju cele Srbije.

Prethodno je na jučerašnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević na pitanje o novom uvođenju policijskog časa izjavila da “ne možemo da očekujemo neke druge mere, jer sve zavisi od nas”, kao i da “svako u borbi protiv ovog virusa mora da preuzme svoju ulogu”.

– Što se tiče policijskog časa nismo o tome razgovarali, uveli smo ga kada je imao cilj, a u međuvremenu nismo stajali skrštenih ruku – rekla je Kisić Tepavčević.

Od pre dve nedelje, odnosno, od 30. juna, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu na snagu su stupile oštrije mere, poput obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, a ne samo u prevozu, pod pretnjom kazni.

Tada je dr Kisić Tepavčević rekla da “to ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita”.

U Srbiji je već dvadesetak opština uvelo vanrednu situaciju zbog koronavirusa.

Zabrinjavajući podaci: Evo koliko procenata pacijenata preživi respirator

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

273 Shares
273 Shares
Share via
Copy link