Recepti

Doček uz zlatiborski ambijent u Novom Sadu

Novogodišnju noć možete da provedete uz zlatiborske specijalitete i ambijent koji dočarava planinsku atmosferu, a da ne putujete ni kilometra dalje od Novog Sada. Blizu Spensa, ispod tribina stadiona Karađorđe, nalazi se Zlatiborsko prozorče u kojem će biti organizovana dnevna žurka i doček nove godine uz besplatno kuvano vino, rakiju, ćevape i trubače.

zlatibor-docek
Foto: Milenko Stanković©

U Zlatiborskom prozorčetu ćete uživati u tradicionalnim speicjalitetima sa Zlatibora kao što su carska pljeskavica, ćevapčići na kajmaku, zlatiborska mućkalica, proja, projara, ali i posnim jelima poput čorbe sa povrćem, pasulja, pastrmke, baklave sa višnjama i drugim jelima. Za one koji su na hrono ishrani tu je i heljdina pita, kao i popularne obrok salate.

Novosađani već znaju za čuvenu komplet lepinju, inače autentični zlatiborski brend, koju nazivaju i „lepinja za sve“, a za koju kažu da je bolja nego na Zlatiboru. Osim što je muzika prilagođenja i osoblje Zlatiborskog prozorčeta je obučeno u skladu sa ambijentom, gostoprimivo, a svakog gosta će dočekati sa besplatnim tradicionalnim predjelom i desertom.

Sve što se nalazi u ponudi ovog restorana je stiglo direktno sa Zlatibora, a nezaobilazni su duvan čvarci, kajmak, kiselo mleko, sir, kobasice… Ko je bio na ovoj planini i nije jeo te specijalitete, kao i da nije bio, a ko nije nikada svraćao na Zlatibor sva ta jela može da proba i u Novom Sadu.

zlatiborsko-prozorce-smeder
Foto: Milenko Stanković©

Dnevna žurka 31. decembra u Zlatiborskom prozorčetu počinje već od 12 i traje do 19 časova. Za najluđu noć nije potrebna rezervacija, a ni ulaz se ne plaća. Osim enterijera, ono što ovo mesto razlikuje od drugih je i to da radi bez prestanka, 24 časa nedeljno, pa su ovde česte takozvane afeter žurke, jer u jutranjim satima mladi žele da nastave provod i pojedu nešto.

ficok-zlatiborsko-prozorce
Foto: Milenko Stanković©

Zlatiborsko prozorče u ponudi ima i domaće sokove koje pravi jedna porodica sa Zlatibora, ali i medovaču, medinju, klekovaču, drenovaču, rakiju pevačicu, kao i kupinovo, malinovo vino, kupinovo sa dodatkom maline i meda i vino od višnje.

Ovo mesto je idealno za krštenja, svadbe, rođendane, i druge proslave. Ukoliko još niste odlučili gde biste za doček Nove godine trubači, vino i zlatiborski specijaliteti u Novom Sadu mogu biti dobar izbor za nesvakidašnju noć.

Pročitajte koji burek je najbolji u gradu

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link