Magazin Moda

Nemačka eliminiše električne trotinete sa ulica

elektricni-trotineti

Nemačka bi od ove godine mogla da bude još jedna u nizu evropskih država koje ograničavaju upotrebu električnih trotineta.

Ako Bundesrat, gornji dom nemačkog parlamenta, bude usvojio izmene Zakona o saobraćaju, električni trotineti bi mogli da budu proterani sa ulica od 1. juna.

Predloženi amandmani daće nemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva, piše Politika.

Međutim, kompanije koje se bave iznajmljivanjem desetina hiljada prevoznih mikrosredstava su u strahu jer bi ovakva izmena zakona potencijalno ugrozila njihovo poslovanje.

U ovim lakim električnim vozilima mnogi vide jeftin prevoz koji ne zagađuje životnu sredinu, dok su za druge prava “napast”, zbog raširenog vandalizma i haotične vožnje, kao i zbog nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa u Minhenu.

Po donošenju ovakve odluke Nemačka ne bi bila usamljena u svojim namerama. Pariz, Brisel i Milano već su usvojili uredbe koje ograničavaju upotrebu ovih prevoznih sredstava.

Pokrenuta peticija u Novom Sadu: Da li treba zabranti E-trotinete maloletnicima?

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

82 Shares
Share via
Copy link