Magazin

Afera, šta je to afera? Stefanović u samom središtu svakog skandala vlasti

nebojsa-stefanovic
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/RTV

Slučajno ili ne, bukvalno sve velike neoprostive afere vlasti na čelu sa Aleksandom Vučićem, uvek u centru imaju Nebojšu Stefanovića. Od kada je naprednjački jurišnik Vladimir Đukanović Đuka najavio rušenje Stefanovića, gradski odbori SNS-a redom su počeli da izglasavaju nepoverenje važnoj karici u stranci.

Rušenje Stefanovića počelo je sa juga Srbije, iz Niša i Čačka, a trend se ubrzo proširio pa su i novosadski naprednjaci doneli odluku da se pokrene smena Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija kako navode “prvenstveno zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove lične bezbednosti”.

Ko je zapravo Nebojša Stefanović?

Nebojša je rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića “potpuni idiot” koji se kao ministar policije našao u centru afere Savamala kada su ljudi sa fantomkama u sred noći rušili u Hercegovačkoj, a njegova policija nije reagovala na vapaje građana.

Nebojša Stefanović je čovek čiji je otac iznebuha odlučio da se bavi trgovinom oružjem u trenutku kada je Stefanović mlađi postao ministar policije. Oružje Krušika prodavano je privatnoj kompaniji GIM koju je predstavljao Stefanović stariji i to po nižoj ceni.

Ime ministra Nebojše Stefanovića pominje se i u okviru afere “Jovanjica” koja je kako smatra deo javnosti zapravo i “procurila” kao Stefanovićev odgovor na “Krušik” jer govori više o braći Vučić nego o samom Stefanoviću.

Da rat dve struje u SNS-u nije gotov jasno je bilo čim se povela hajka protiv Dijane Hrkalović, prve Stefanovićeve ruke u MUP-u, a sve je preraslo u aferu “Prisluškivanje” koja u samom centru ima Nebojšu Stefanovića.

Da tu nije kraj Stefanovićevim aferama, svedoči i Igor Jurić koji tvrdi da je Stefanoviću rekao ime političara pedofila i da ovaj kao ministar ništa nije učinio.

Nebojša Stefanović je čovek koji “nije” plagirao doktorat i jedina osoba koja je studirala na londonskom fakultetu i to u Sava centru.

Razvojni pad Stefanovića – od omiljenog Vučićevog ministra do Nebojše iz Beograda

71 Shares
Share via
Copy link