Srbija Vesti

„To je ludilo, a lud je i onaj ko mu je to dozvolio“: Mitrović ispaljivao mine iz samostrela (VIDEO)

mitrović ispaljuje mine
Foto: printscreen/X

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, objavio je na internetu snimak na kojem se vidi kako iz samostrela ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira.

Sporni video Mitrović je objavio 25. maja na društvenoj mreži „X“, sa natpisom „Heliš i pilot čekaju ovaj moj, malo poseban, oproštaj sa ljudima iz Despotovca gde pojedosmo celog bika! Ljudi bili ste divni a ja sad odoh na koncert Ramštajna“.

Vojni analitičar Aleksandar Radić za N1 kaže da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svet nije video“.

Kako je dodao, nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića i istakao je da je to što radi apsolutno zabranjeno.

– Željko Mitrović koji lukom i strelom ispaljuje minobacačke mine je nešto što svet još nije video. Predstavlja sasvim nov i osoben pristup egzibicionizma. Reakcija na ovo treba da bude poziv psihijatru, da ga pregleda – rekao je on.

Radić je dodao da je Mitrovićeva „egzibicija je do te mere opasna i nenormalna, i postavlja se pitanje gde je on to radio“.

– Ako je na nekom od poligona MUP ili Vojske Srbije ili u krugu neke fabrike vojne industrije onda je i taj ko mu je to dozvolio da radi lud. Policija hitno mora da reaguje i uhapsi ga odmah. To što on radi je ne samo protiv zakona, već sa aspekta struke ne postoji mogućnost da se to racionalno objasni. To je ludilo i, ponavljam, lud je i onaj ko mu je to dozvolio. Ako postoje državni organi morali bi odmah da reaguju. Ja da sam na njihovom mestu poslao bi odmah SAJ po njega – rekao je za N1 vojni analitičar Aleksandar Radić.

On je dodao i da je ta minobacačka mina „ubojitija i efektnija u smrtonosnom dejstvu od artiljerijske granate istih dimenzija i kalibra“. Takođe je naveo i da se u Ukrajini takve mine ispaljuju iz dronova.

– Očigledno je Mitrović kupio određenu količinu mina iz Krušika, pravio je i dronove koji nose te mine, a sada ih ispaljuje iz luka i strele. Ovako nešto nikada nisam video, ovo je opasno, protivzakonito i nenormalno – rekao je Radić.

Izvor: N1

Željko Mitrović vraća “Farmu” na male ekrane

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link