Magazin Svet

Na rođendan napravila oproštajnu žurku sa 800 ljudi pa otišla u manastir

karmelicanka
Printscreen/Twitter

Mark R. Miler iz Kalifornije na svom Tviter profilu objavio je da mu je majka umrla u 92. godini, ali ne da bi izvao sažaljenje i primao saučešća, već da bi podelio njenu neverovatnu životnu priču.

“Časna sestra koja ima 92 godine umrla je u Karmelajt manastiru u Ilinioisu. Bila je naizgled neobična časna sestra. Nije baš dobro pevala. Često je kasnila na obavljanje svojih zaduženja u samostanu. Bacala je pse psima lutalicama, što nije bilo dozvoljeno. Takođe je bila moja majka”, započeo je svoju priču.

Kako je istakao, od kad je njegova majka otišla u samostan, što je bilo pre 33 godine, video ju je samo dva puta. Delimično zbog toga što su časne sestre u ovom manastiru potpuno posvećene molitvi. One ne drže časove deci, ne rade u bolnicama. Čak ni ne napuštaju zgradu u kojoj žive. One se mole. U tišini provode 23 i po sata dnevno.

“Kada odete u posetu, ne možete da se zagrlite ili dodirnete. Razdvojeni ste parom metalnih rešetaka”, objasnio je Miler.

Mark nije jedino dete časne sestre. On je deveto od desetoro dece. Njegova majka ima 28-oro unučića, a neke od njih nikada nije videla. Takođe ima više od dvanaestoro praunučića. Nikada nikog od njih nije držala u naručju.

“Verovatno vam je jasno da nije oduvek bila časna sestra. Odrasla je u San Francisku i Oregonu, a u školu je išla u Kaliforniji i Njujorku. Imala je momka. Udala se sa 20 godina. Do 27. godine rodila je petoro dece. Nakon toga još petoro. Košarkaški tim sa igračima oba pola. Nazivala je to planiranim roditeljstvom. Imala je milion i jednog prijatelja. Pušila je. Pila je. Igrala je karte. Bila je trudna više od 400 nedelja svog života”, piše Miler.

Kako objašnjava njen sin, “postala je ronilac u otvorenom moru”. Vozila je “toliko brzo i bezobzirno da su njeni saputnici izlazili iz automobila sa bolom u stopalu od pritiskanja zamišljenih kočnica”. Nakon toga je istog dana ostavila pušenje, alkohol i kofein i “na nekin način uspela da ne pobije celu porodicu”.

Njen suprug preminuo je 1984. godine. Pet godina kasnije odustala je od svega što je posedovala. Na svoj 61. rođendan imala je oproštajnu žurku sa 800 gostiju u hotelu u San Francisku i sledećeg dana odletela u Čikago.

“Otišla je u manastir u Ilinoisu, dom prvog Mek Donaldsa. Ona je više volela restoran brze hrane Dejri kvin. Dakle, tamo je provela poslednje 33 godine praveći brojanice od latica cveća i spavajući u svojoj ćeliji. Takođe, živi u drutšvu nemačkog ovčara koji takođe živi tamo. Nikada nam nije dala da imamo ljubimce dok smo odrastali. Dakle, karma je bolja od dogme”, našalio se.

“Naš odnos je bio komplikovan. Nisam u žalosti. Svestan sam da je njen poluisposnički život jedinstven. Rođena je dvadesetih godina i umrla je dvadsetih godina narednog veka. En Rasel Miler, Sestro Marijo Jozef od Svetog trojstva (1928-2021), pozdravi tatu u moje ime”, završio je Miler izlaganje o svojoj majci.

Izvor: Telegraf.rs

Misterija večne ljubavi: Već 150 godina neko ostavlja ruže na grobu devojke

11 Shares
Share via
Copy link