Magazin Svet

Misterija večne ljubavi: Već 150 godina neko ostavlja ruže na grobu devojke

Grob-karolin
FOTO: WIKIPEDIA/JOERGENS.MI

Tragedija je iznenada zadesila uglednu porodicu Valter u Frajburgu u Nemačkoj 1867. kada je Karolin, devojka od samo 16 godina, preminula nakon što je dobila tuberkulozu, piše portal Viralnova.
Porodica je bila skrhana bolom, a Karolinina sestra – Selma, tražila je da se na grobu napravi replika Karolin u prirodnoj veličini kako leži u postelji, kao da je tek zaspala nakon što je čitala knjigu.

Spomenik je postavljen uz zid lokalnog groblja, na mirno i tiho mesto obraslo travom i drugim rastinjem.

Neobjašnjiv deo? Poslednjih 150 godina neko ostavlja cveće ispod kamene ruke skulpture tragično preminule devojke!

Nedugo nakon Karolinine sahrane, kada je cveće sa pogreba već počelo da truli, Selma je počela da primećuje da neko uporno donosi nove, sveže ruže i ostavlja ih pored ruku skulpture.

Meseci i godine su prolazili, a cveće se uvek iznova i iznova pojavljivalo. Čuvar groblja nije mogao da pomogne u razrešavanju ove misterije, a čitava priča se pročula po Nemačkoj.

Porodica je pričala da Karolin nikada nije pominjala nekog momka ili eventualno simpatiju iako je postojalo opšte mišljenje da cveće mora da ostavlja neka zaljubljena duša.

Ipak, svi oni sada su davno pokojni, a sveže cveće svakog jutra je u ruci skulputre.

Procenjuje se da je preko 50.000 ruža do sada ostavljeno na grobu Karolin Valter. Danas to verovatno čine turisti, ali ko ih je nekada donosio i zašto, zauvek je ostalo misterija.

Ako se slutnje arheologa ispostave tačnim, menja se kompletna srpska istorija

175 Shares
175 Shares
Share via
Copy link