Balkan Magazin

Hrvata umalo progutala Sava, a mesecima kasnije iz Beograda dobio neverovatnu poruku

sanjin
Foto: Facebook

Čuda se događaju, govori Siščanin Sanjin Vrbanus nakon što je na Fejsbuku objavio status o pozivima i porukama njemu nepoznatih ljudi iz Beograda koje su mu stizale 12. decembra iz Beograda.

Naime, braća Anđelković su u reci Savi u Beogradu pronašli njegov ruksak, koji mu je nabujala reka odnela u mestu Sisku 4. maja u dramatičnim okolnostima.

– Tog 4. maja kampovao sam s društvom na Savi. Voda je celu noć rasla i bila je brza, hladna i mutna, puna balvana, granja i svega što je nosila. Kad smo se vraćali u čamcu, eto mali trenutak nepažnje i dogodi nam se ono najgore. U čamac počne da ulazi voda, prijatelj i ja unutra, u sekundi gledaš smrti u oči, znaš da se moraš baciti u vodu, ali razmišljaš hoćeš li isplivati živ – govori Sanjin za Večernji list.

Bilo je hladno, pa su obojica bila slojevito obučena s teškim cipelama i debelom jaknom.

Srećom, nakon 10, 15 minuta, obojica su nekako uspeli da doplivaju do obale. Čamac je nestao u dubinama Save, a s njim i ruksak Sanjina Vrbanusa.

– Pomislim, hvala ti Bože, uspeo sam, doći ću živ i zdrav kući jer baš taj dan moja ćerka slavi rođendan. E sad kad je živa glava na ramenu, setim se stvari koje su se rasule po Savi i bez čega sam ostao, najvrednije što je otišlo sa vodom je ruksak sa svim mogućim dokumentima, karticama, robom i JBL zvučnik. Vreme je odmicalo, i zaboravio sam na to, samo da je glava na ramenima – govori Sanjin.

Ali, tada u ponedeljak, 12. decembra, počinje da prima poruke i pozive s nepoznatih brojeva i od nepoznatih ljudi. I vrlo brzo shvata da se dogodilo čudo.

– Onako zbunjen, ko je momak koji se meni javlja i šta je tako hitno, dolazi odgovor na mejl “našao sam ranac u Beogradu”! A ja, ostanem u šoku! Molim, kako i gde? Dolazi poziv od dvojice momaka iz Beograda i govore mi našli smo ‘buđav’ ranac sa svim dokumentima, robom i zvučnikom! Rekoh gde? Kaže zakačio se na splavu koji smo čistili gde imamo vikendicu. E moji momci to nisu istine, ovo je čudo! – govori Sanjin dodavši kako zna da te stvari ništa ne vrede, ali ipak ima dovoljno dobar razlog da sedne u auto i ode u Beograd po njih što će uskoro i da učini.

– Od danas verujem u sve, a Strahinja i Vojislav Anđelković su sada moji novi prijatelji – završava Sanjin svoju zaista neverovatnu priču.

Izvor: Region/Večernji list

Jugoslavija je bila u šoku kad su Zorku, divlju i nemu pronašli u šumi 22 godine od nestanka

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
41 Shares
Share via
Copy link