Novi Sad

U Novom Sadu napadnuti aktivisti Združene akcije krov nad glavom

Mihajlo Nikolić i Marko Đelević, studenti i aktivisti „Združene akcije krov nad glavom“ napadnuti su u petak  u popodnevnim časovima. Njih su, kako je saopštila organizacija „Združena akcija krov nad glavom“, metalnim šipkama napali maskirani napadači koji su lepili plakate „Srpske desnice“.

Inače, Mihajlo i Marko su u petak učestvovali u sprečavanju iseljenja porodice Ninić u Novom Sadu.

Saopštenje organizacije „Združena akcija krov nad glavom“ prenosimo u celosti.

Danas u popodnevnim časovima ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu naši aktivistini, studenti, Marko Đelević i Mihajlo Nikolić mučki su napadnuti metalnim šipkama i boskerima od strane dvojice nepoznatih maskiranih napadača koji su lepili plakate „Srpske desnice“.

Svima je poznato da je „Srpska desnica“ podružnica Srpske napredne stranke i režima koja za njih obavlja prljave poslove.

Ovim napadom na najbolji način se razotkriva prljava uloga raznoraznih desničarskih organizacija koje pod direktnom kontrolom Srpske napredne stranke i režima služe za obračun sa neistomišljenicima i ljudima koji se bore za bolje i pravednije društvo.

Ovaj napad je dobar primer šta nam donosi povećanje represije i rešenost države da kriminalizuje solidarne građane donošenjem novog zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Krvave glave naših aktivista najbolji su dokaz neophodnosti borbe protiv onih koji profit i moć stavljaju ispred života svih nas.

Podsećamo da su naši članovi Marko i Mihajlo danas učestvovali u odbrani porodice Ninić od iseljenja iz jedinog krova nad glavom. Ovakvi napadi na naše članove i našu organizaciju, kao i bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti neće nas sprečiti da se borimo za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom.

Princip javnih izvršitelja u Srbiji: Otimanje od sirotinje i punjenje džepova bogatima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

282 Shares
282 Shares
Share via
Copy link