Recepti

Najukusniji novosadski kolači od belgijske čokolade i pariskog šarma

Krali su po celom svetu. Po Italiji, Francuskoj, Belgiji. Krali su čak i od naših baka i mama. Pomešali su tradiciju i nove tehnologije. Usudili su se da naprave nešto jedinstveno, novo i drugačije. Nastala je Home made kompanija kolača i torti, a iz radionice u Beogradu, deo slatkog sveta stigao je i u naš grad, u kafe restoran Corso u samom centru Novog Sada.

Ovakve poslastice još niste probali. Ne, to nisu obični kolači sa čokoladom i lešnicima. To su najfinije kombinacije, kremasti ukusi i vrhunski kvalitet. U njima je sakriven pariski šarm, najfinija belgijska čokolada i topli ukus Mediterana. Oni su dokaz da život može biti sladak, a u Corso restoranu možete odabrati neki od 20 vrsta ovih kolača.

Corso-caffe-9
Foto: Studio Kamasi

Kada govorimo o voćnim ukusima, predlažemo vam da vaš izbor bude Home Made cake, kolač koji nosi pečat kuće i ponos jednog od prvih kolača iz Home made kuhinje. Vazdušasta kora ispunjena je indijskim orahom i mlevenom plazmom. Zatim sledi fil od kuvanih žumanaca sa ukusom keksa i karamele, pa sloj nutele, keksa i narandže. Za kraj, oduševićete se glazurom od narandže i naravno komadima svežeg voća.

Ako ste više za crveno bobičasto voće u kombinaciji sa belom čokoladom, nemojte propustiti Frutti di bosco. Fil od šumskog voća ušuškan u najfiniju belu čokoladu probudiće sva vaša čula, a kora je lagana, čokoladna, sa ukusom biskotino paste. Da užitak bude još bolji, predlažemo kombinaciju sa odličnim Corso kafama, koje naravno stižu na vaš sto sa puno ljubavi, ukrašene Latte artom.

Corso-caffe-11
Foto: Studio Kamasi

Ljubitelji čokolade, ne brinite, Corso i Home made, mislili su i na vas. Stiže niz najukusnijih čokoladnih kolača, kakve možete probati u svetskim prestonicama. Pre svega tu je kraljica ukusa, Choco crispy. Ovo je neodoljiva kombinacija čokoladnog i hrskavog, a tu je i luksuzna aroma šampanjca i preliv od mlečne čokolade.

Corso-caffe-15
Foto: Studio Kamasi

Volite li Toffe? Želite pun ukus belgijske čokolade i lešnika? Pravac u Corso, na Toffe kolač. Čokoladna korica, karamel punjenje i ceo lešnik – dovoljno razloga, zar ne? Naravno tu je i preliv od čokolade i dekoracija od lešnika. Probajte još i kolač sa ananasom i jagodom, odličnu kombinaciju banane i plazme, Nugat kolač, Rosberittu ili Zimsku medenu jagodu.

O ukusu svakog vašeg zalogaja brine preko 40 zaposlenih u kompaniji Home made, a sada njihove proizvode možete poručiti i u kafe restoranu Corso. Birajte ukusne torte, čokoladne poklone za vaše najvoljenije, eklere, kapkejkove ili torte za venčanja i proslave. Oprostićete im onu krađu sa početka teksta, jer u vašem tanjiru sigurno neće ostati ni mrvica. Mi smo im već sve oprostili, a vi se slobodno uverite i sami.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

302 Shares
302 Shares
Share via
Copy link