Magazin

Lepotice koje su osvojile narko tržište: Ovo su 4 najopasnije žene na svetu

Prema procenama policije i sigurnosnih službi, broj žena u narkokartelima narastao je u poslednje tri godine za oko 400 posto, a dobar deo njih nasledio je svoje ubijene muževe na njihovim mestima u kriminalnim organizacijama.

Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove.

1. Griselda Blanko – Crna udovica

Sve što muškarac radi, žena može bolje – jer su strastvenije, jedna je od izjava ove Kolumbijke koja se popela na čelo jednog mafijaškog kartela sredinom 1980-ih, kad je Majamijem vldala tzv. kokainska groznica.

Griselda Blanko bila sklona kriminalu još od rane dobi – već s 11 godina je otela jedno dete, a put ju je odveu u SAD gde je postala organizatorka mreže koja je kokain dopremala iz Kolumbije do Amerike.

Zbog toga je, osim nadimka Crna udovica, dobila i onaj „kuma kokaina“, piše Still.

U svoje zlatno doba Griselda je zarađivala i po osam miliona dolara mesečno, a do kultnog statusa je došla zahvaljujući svojoj bezobzirnosti u poslovima.

Pretpostavlja se kako je odgovorna za preko 200 ubistava, a policija ju je uhapsila tek 1985. Nakon 10 godina provedenih u američkim zatvorima, deportovana je u Kolumbiju.

Umrla je 2012., u uličnoj pucnjavi u gradu Medelina.

2. Endži Sanklemente Valencia

Takođe Kolumbijka, Endži je javnosti postala poznata kad je pobedila na jednom od tamošnjih izbora za Mis. Radila je kao fotomodel, ali titula misice joj je oduzeta dva dana nakon osvajanja krune, jer je otkriveno da je protivno pravilima takmičenja – udata, a ona je to krila.

Brak joj također nije išao, pa je završila u vezi sa vođom jednog meksičkog kartela pod nadimkom Čudovište.

On ju je učio i uveo u posao, a kad su raskinuli, odlučila je da pokrene sopstveni posao s drogom.

To joj je išlo jako dobro, pa je bez problema dopremala drogu iz Argentine u Englesku preko modela koji su radili u njenoj manekenskoj agenciji, a koja je bila samo paravan.

Ipak, sreća joj je na kraju okrenula leđa te je jedna od manekenki otkrivena s drogom, ona ju je otkucala, pa je Endži završila u zatvoru u Argentini.

Nakon tri godine provedene tamo, deportovana je nazad u Kolumbiju.

Top 5 najjačih mafija na svetu

3. Anel Violeta Noriega Rios

Anel Violeta Noriega Rios, poznatija među svojim sunarodnicima kao Kraljica zločina ili Lepa, već je godinama na listi najtraženijih zločinaca Severne i Srednje Amerike, a u Los Anđelesu je uhapšena sasvim slučajno, u iznajmljenom stanu latinoameričke četvrti El Monte.

Riosova je bila šef “ispostave” narkokartela “La Familia” u SAD-u, te je bila zadužena za organizaciju i nadzor prodaje metamfetamina, marihuane i kokaina na području celih SAD-a.

4. Sandra Avila Beltran

Ona je bila jedna od prvih žena koja se probila u mutne vode narkobiznisa, a svojim je radom zaslužila nadimak „Kraljica Pacifika“.

Ona je bila veza između dva ozloglašena kartela – meksičkog Sinaola te kolumbijskog Norte del Valle te je to odrađivala diplomatski, ali i odlučno.

Koliko je bila vođena svojim ciljem govori i činjenica da se udala dva puta, a u oba slučaja muževi su joj bili korumpirani policijski službenici koje je zavela novcem i moći stečenim putem droge.

Ali, oba su supruga završila na isti način – smrću po nerazrešnim okolnostima.

Kada je 2002. godine njen sin otet, obratila se policiji što je otvorilo istragu koja je dovela do njenog hapšenja pet godina kasnije, piše Kult.

Posle 8 godina pakla u Peruu Požarevljanka se vratila u Srbiju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

154 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
154 Shares
Copy link