Magazin Srbija

Ko je poznati beogradski advokat čiji sin je uhapšen zbog droge? Bio je pomoćnik ministra pravde

vojkan-simic
Foto: Printscreen

Poznati beogradski advokat Vojkan Simić, čiji je sin uhapšen ranije danas, je bio predsednik Prvog opštinskog suda i pomoćnik Ministra pravde.

Danas je u Beogradu uhapšen L. S., sin poznatog beogradskog advokata, nekadašnjeg predsednika Prvog opštinskog suda i pomoćnika Ministra pravde, Vojkana Simića.

Simić je bio tvorac brojnih pravosudnih zakona, počev od zakona o mreži sudova, Zakona o sudijama, Zakona o izvršiteljima i drugih i ima dosta iskustva sa sudovima na teritoriji bivše Jugoslavije, piše Mondo.

Vojkan Simić je sa funkcije pomoćnika ministra pravde i državne uprave u sektoru za pravosuđe razrešen 21.12.2012. Svoju advokatsku kancelariju je osnovao u septembru 2013. godine sa Markom Anđelkovićem. Nalazi se u samom centru Beograda, na Dorćolu, preko puta Кalemegdana i zoološkog vrta.

Tokom više od 30 godina prakse u pravosuđu, advokat Simić je stekao bogato iskustvo u oblasti građanskog prava (parnice, radno i porodično pravo, medijsko pravo, privredni sporovi).

Tokom svog pravničkog rada, Simić je bio sudija i predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu – 13 godina, a zatim je u Ministarstvu pravde proveo 4,5 godine (od 2008 – do kraja 2012. godine), najpre kao pomoćnik ministra za normativne poslove i međunarodnu saradnju, a onda kao pomoćnik ministra za pravosuđe, bio je član mnogih radnih grupa za izradu pravosudnih zakona, propisa u oblasti građanskog i građansko-procesnog prava (ZPP, ZIO, ZVP, PZ, ZJB, ZOM), član vladine komisije za izradu nacrta Građanskog zakonika i drugih propisa iz oblasti građanskog prava.

Simić je bio predavač u nekadašnjem Pravosudnom centru, a sada drži predavanja o Zakonu o parničnom postupku na Advokatskoj akademiji, u okviru obuke advokatskih pripravnika za polaganje pravosudnog ispita.

Advokatskom profesijom u kancelariji advokata Zdenka Tomanovića počeo je da se bavi 2005. godine, gde je proveo 3 godine. Njegov ukupan advokatski staž je 13 godina.

Radno iskustvo

Advokatska kancelarija “Đorđe Avramović” – Advokatski pripravnik (1988-1989)

Prvi opštinski sud u Beogradu – Stručni saradnik (1989-1992)
– Sudija (1992-2001)
– Predsednik suda (02/2001-11/2005)

Advokatska kancelarija “Tomanović” – Advokat (2005-2008)

Ministarstvo pravde Republike Srbije – Pomoćnik ministra u Sektoru za normativne poslove i međunarodnu saradnju
– Pomoćnik ministra u Sektoru za pravosuđe (08/2012-12/2012)

Advokatska kancelarija “Vojkan Simić i partneri” – Advokat (2013-danas)

Vapaj očajne majke: “Pogledajte šta je droga uradila mom sinu za samo 7 meseci”

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link