Magazin

Legendarni fudbal dotakao dno: „Šmrkao sam kokain sa daske WC šolje, sad sam tužni pijanac“

pol-gaskojn-gaza

Legendarni bivši engleski fudbaler Pol Gaskojn godinama unazad je poznat po svojim problemima sa alkoholizmom i narkoticima, a sada je dao opširan intervju za „High Performance“, u kojem je upisao svoje probleme, kao i momenat u kojem se trenutno nalazi.

Gaskojn, koji ima 56 godina, javno se borio sa mentalnim zdravljem i zavisnošću od alkohola, i to, još od završetka svoje karijere u fudbalu, piše Telegraf.

– Nakon što sam otišao na prvi sastanak anonimnih alkoholičara, napravio sam 12 koraka, a jedan od njih je bio da upoznam osobu koju krivim za svoje probleme i da je upoznam, ta osoba sam bio ja sam – rekao je Gaskojn i dodao:

– Bio sam srećni pijanac, ali nisam više, sada sam tužan pijanac. Ne izlazim da pijem već pijem kod kuće. Ljudi znaju Pola Gaskojna, ali ‘Gazu’ niko ne zna. Čak ni ja sam nekada. Mislim da nisam izneverio nijednog trenera, igrače ili navijače. Ako sam ikoga izneverio, to sam bio ja sam.

Danas živi kod agenta Kejti Dejvis.

– Nazvao sam Kejti u novembru pre nekoliko godina i počeo da plačem zbog onoga što sam uradio sebi i drugim ljudima. Bio sam u zatvoru i na rehabilitaciji, šmrkao sam kokain sa daske na wc šolji i još mnogo toga. Sada živim kod nje u stanu.

– Nekoliko puta sam plakao na pozornici. Nedostaje mi to subotom, znate, da zabavljam ljude. To mi je pružalo neverovatno uzbuđenje i nedostaje mi to. Emotivno sam osetljiv. Ponekad brzo zaplačem. Zadržavam puno stvari u sebi, stvari koje bi trebalo da podelim, ali se bojim da uh delim sa ljudima. Mislim da nikada neću odrasti, što mi ne smeta, znate?

– Ponosan sam na ono što sam pružio ljudima. Donirao sam skoro milion funti različitim dobrotvornim organizacijama i zamolio ih da to drže tajnom. Nikada se nisam predao. Mislim da ću odustati tek kada budem u drvenoj kutiji. Osim toga, nastaviću se boriti. – rekao je on.

Gaskojn je u karijeri igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlzbro, Everton, Barnli, Tijanmu u Kini, te niželigaša Boston junajted.

Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao 10 golova.

Poznati fudbaler Dani Alveš osuđen na 4 godine zatvora zbog silovanja

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link