Magazin

Posle 8 godina pakla u Peruu Požarevljanka se vratila u Srbiju

49-godišnja domaćica iz Požarevca, Vase Radović, posle 8 godina provedenih u Peruanskom zatvoru i dva neuspela pokušaja da je vrate u Srbiji, sinoć je sletela na beogradski aerodrom.

Prema pisanju Novosti, Vasa je nedužna provela sedam godina u zatvoru u toj zemlji. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

“Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli”, rekla je ona po sletanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila “treća sreća”.

Organizator akcije pomoći Vasi Radović je poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, a doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Zenico, mrzim svaki kamen tvoj: Zloglasni zatvor i dalje krije najsuroviju spravu za mučenje

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
145 Shares
145 Shares
Share via
Copy link