Poslastičarnice Lifestyle Vesti Novi Sad

Najlepša novosadska bašta slavi 15-godišnjicu

Vremeplov, poslastičarnica sa najlepšom baštom već 15 godina krasi Bulevar oslobođenja i Novi Sad.

basta-vremeplov-Vanja-Jimmy
Vanja Jimmy Ivošević

Kada prolazite ovim delom grada ne možete da ostanete ravnodušni na romantični miris cvetova plave visterije, koji dopiru iz poslastičarnice Vremeplov, a onda otkrivate rajsku baštu u kojoj se nalazi fontana sa zlatinim ribicama, stabljike sa plodovima narandže, limuna, mandarine i još mnogo drugih egzotičnih biljaka. Vremeplov je već dva puta dobio nagradu za najlepšu novosadsku baštu, ali i specijalno priznanje da ima uzornu baštu. Iako poslastičarnica nosi naziv Vremeplov, u ovom ambijentu imate osećaj kao da vreme ne plovi, već stoji.

basta-vremeplov-Jimmy-Ivose
Vanja Jimmy Ivošević

Mislite da ste videli sve, ali onda vam radoznalost ne da mira i želite da uđete unutra. Tek tada shavatate zbog čega ova poslastičarnica ima ovakvo ime, jer je ceo enterijer pun detalja, antikviteta, koji vam bude maštu i vi plovite kroz vreme, nekoliko stotina godina unazad. Prašina na starim predmetima će vas dodatno uveriti u to koliko je vremena prošlo od kada su ove stvari bile u upotrebi. Stara pisaća mašina, nacional kasa, projektor, telefon, escajg, fotografije… I svaka stvarčica u ovoj poslastičarnici, ispod nekoliko slojeva paučine, krije po jednu priču.

vremeplov-Mila-Pejic
Mila Pejić

U ovu poslastičarnicu vas je odvuklo čulo mirisa koje nije moglo da odoli mirisu cveća iz bašte, a pogled vas vuče ka vitrini sa kolačima i tortama, jer čulo ukusa ne sme biti zapostavljeno u poslastičarnici. Ovde možete probati pravu belgijsku čokoladu i holandski kakao u različitim oblicima. Torta Mire Banjac je već svim Novosađanima dobro poznata, jer dobar glas, to jest ukus, daleko se čuje. To je jedina torta u Srbiji koja ima dozvolu da nosi ime i prezime jedne od naših najpoznatijih glumica.

Mira-Martin-Candir-vremeplo
Foto: Martin Candir, sa tortom od 80kg za 80. rođendan

Šta je standard biće vam jasno kada budete probali nešto u poslastičarnici Vremeplov, jer oni se drže upravo toga, standarda. Kako kaže gazda Nemanja ovo jeste građanska poslastičarnica, za Novosađane i one koji nisu iz Novoga Sada, ali sigurno za sve one koji jesu građani i imaju manire.

Više fotografija u galeriji

Više o tome zašto ne treba posetiti Novi Sad

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link