Koji su najbolji bendovi za svadbe u Novom Sadu i kakva je njihova muzika? Novi Sad godišnje obeleži više od 2.000 venčanja i svadbi, ali samo neke od njih su za pamćenje. Naravno, mladenci se (uglavnom) po lepom sećaju svog venčanja i proslave sa prijateljima, kumovima, rodbinom. A koliko pamtite bendove i muziku koju su svirali? Mi smo napravili malo istraživanje, raspitali smo se i prizvali u pomoć prijatelje, i sastavili smo listu od 10 bendova za svadbe u Novom Sadu o kojima se priča.

Na drugom mestu smo istražili koji su najbolji bendovi za svadbe u Beogradu.

Ako smo izostavili vaše favorite, slobodno napišite u komentaru ispod teksta.

INSPIRACIJA BAND

inspiracija-bend

Sinonim za dobar provod, žurku i energičan nastup, bend Inspiracija postoji od 2001. godine, ali danas u nešto izmenjenom sastavu. U sastavu ovog benda su petorica momaka koji zajedno čine inspiraciju za dobar provod po celoj Srbiji, a i šire – Željko Tubić koji svira bubnjeve, Nemanja Kljajić na gitari, Vlatko Popović sa klavijaturama, Miloš Grozdanovski koji svira bas gitaru, i pevač Srđan Vorgić. Što se repertoara tiče, sviraju svašta, ali se drže malo urbanijeg fazona i nekog modernijeg zvuka jer im to, prema njihovim rečima, više leži. Sviraju energično i živo, stare i nove hitove, a bend i instrumenti su takvi da ne mogu da zvuče loše i jeftino. Ovi momci kažu da im je najlepše je kad su ljudi nasmejani, kad ih ima puno i kad pevaju sa njima.

LIGA BENDOVA

muzika-za-svadbu-liga-bendova
Muzika za svadbu

Liga bendova zapravo nije jedan bend, nego čak četiri i pokrivaju celu terotoriju Srbije. Paganini bend pokriva Novi Sad, za Beograd je zadužen Perfeto bend, za Šumadiju i Kragujevac Replay Band, a u Nišu i u južnoj Srbiji Colosseum bend.

Sve bendove krasi veliki repertoar, bogato iskustvo i odlična binska oprema. Na repertoaru ovih bendova su narodnjaci, domaća i strana pop muzika, kao starogradske pesme. Svaki bend ima pevaa i pevačicu. Moto lige bendova je da svadba nema reprizu, zato pažljivo birajte unapred.

Menadžer ovim bendovima je čuveni Pavle Paganini.

ŽUTI KIŠOBRAN

bendovi-za-svadbe-zuti-kisobran

Jedan od najpoznatijih novosadskih klupskih bendova, posle nastupa u klubovima u zemlji i okruženju, svoj muzički program je prilagodio i modernim svadbenim proslavama. I to veoma uspešno. Uz ogromno iskustvo, muzčki kvalitet i kreativan pristup, zajedno sa mladim parovima, svaku svadbenu proslavu postavlja kao poseban cilj koji treba dostići. Kroz precizan dogovor i plan proslave, za 7 do 9 sati muzičkog programa, bend Žuti Kišobran uvek iznova uspeva da napravi žurku za pamćenje. O tome svedoči ogroman broj preporuka. I pored velikog broja nastupa na svadbama, Žuti Kišobran svaki slobodni termin koristi za održavanje kontakta sa publikom u klubovima.

GRUPA EKSPLOZIV

bendovi-za-svadbe-exploziv

Grupa Eksploziv postoji 12 godina u nepromenjenom sastavu. Tu su četiri muzičara koji i pevaju, dve pevačice i pevač koji peva samo na svadbama. Iza njih je najmanje hiljadu svirki po klubovima, svadbama i privatnim veseljima u regionu i inostranstvu. Za sve te godine, izgradili su veoma širok repertoar, od stranog do domaćeg zabavnog i narodnog. Izdali su i CD za City records pod nazivom „Ponovo tu“.

PERFECT BEND

perfect-bend-za-svadbe

Sviraju sve vrste proslava, a osnovni cilj je dobra zabava i vesela atmosfera. Autentično izvode svaki muzički žanr, a kod njih možete da dobijete najbolji odnos cene i kvaliteta.

Sarađuju sa više pevačica koje angažuju u zavisnosti od želja klijenata, a na repertoaru imaju više od hiljadu pesama različitih muzičkih žanrova. Od strane muzike, sviraju od Prislija i Arete Frenklin do Ejmi Vajnhaus, preko Stinga, Kvina pa do hejvi metala. Kada je narodna muzika u pitanju, izvode sve što možete da zamislite. Starogradske, izvorne, ciganske, ruske, kola, pesme iz svih krajeva (Makedonija, Bosna, Hrvatska, Crna Gora, Hercegovina, Vojvodina, Krajina…)

RUSIJA BEND

rusija-bend

Rusija bend čini sedam iskusih pevača, pevačica i muzičara uvek nasmejanih i raspoloženih za dobru zabavu. Dobra energija, iskustvo i velika sposobnost da pozitivno reaguju u nepredviđenim situacijama, garantuju nezaboravnu proslavu. Širok spektar repertoara i dobar fluid sa gostima su glavne karakteristike članova ovog orkestra. O njima dovoljno govori činjanica da 13 godina nastupaju u neizmenjenom sastavu. „Još uvek sa uživanjem radimo, sviramo, pevamo i družimo se sa slavljenicima kao da smo tek počeli“, kažu iz Rusija benda.

KVARTET PLUS

bendovi-za-svadbe-kvartet-plus

Ovaj orkestar opstaje i uspešno svira već 15 godina, pa je u pravom smislu reči novosadski. Nakon toliko vremena provedenog zajedno, članovi orkestra sviraju i dišu kao jedan, pa sjajnim muzičko-scenskim nastupom ostvaruju retko viđenu atmosferu. Na njihovom sajtu možete da pronađete spisak od 500+ pesama, a to je samo delić onog što u sred dana ili noći mogu da odsviraju. Moto Kvartet Plus benda je: Muzika je najbitnija.

ACADEMIC

bendovi-za-svadbe-academic

Bend Academic je u današnjoj formi nastao početkom 2010. godine. Ponosni su na činjenicu da je današnja postava uglavnom ista tokom proteklih pet godina i da kao takva postaje osnova dobrog prijateljstva i saradnje između članova.

Posle niza uspešnih nastupa i godina provedenih zajedno, ovaj bend odlikuju savršen sklad i uigranost, kao i jedinstvena energija. Sve to, naravno, nastaje kontinuiranim radom. Kao bend za svadbe i klubove, Academic bend na svakom nastupu pravi atmosferu za pamćenje, i trude se da svaki gost oseti pozitivnu energiju.

Pogledajte gde su najlepša mesta za venčanja u Novom Sadu, kao i najlepše mladenačke fotografije snimljene u Novom Sadu.

10 Komentari

  1. Nama je na svadbi prosle godine u maju svirao Babaroga bend. Sjajna ekipa, napravili su fantasticnu atmosferu. Pevaci imaju fenomenalne vokalne sposobnosti! Sve pohvale za ovaj bend! Hvala im jos jednom, ulepsali su nam veselje…

  2. Велики поздрав за “бабарога” музичаре, а посебно за искусног вокала колегa Векса ! Желим вам исцртан календар и пуне торбе бакшиша !!

  3. Bueno bend sam nedavno slusala na jednoj svadbi i bili su zaista odlicni! Vrlo interesantan repertoar,moderan, i odlicna svirka! Atmosfera koju sa napravili je zaista bila vrhunska!

  4. Pošto se bavim snimanjem svadbi često se susrećem sa raznoraznim bendovima, iskreno rečeno neki sviraju a neki se blago rečeno foliraju. Dugogodišnji sam muzičar i ništa mi ne promiče ali moram reći da se sa Bueno Bendom susrećem često, malo je reći da su odlični, i više od toga, svaki put se pozitivno iznenadim. Uvek su u trendu sa repertoarom, opremom, nastupom, veseli, nasmejani i raspevani. Topla preporuka za dobru zabavu u svim prilikama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here