Magazin Svet

Kraljica stila prošetala Diorovu haljinu staru 26 godina: Mozi ni u 7. deceniji niko ne može da parira

Moza bint Naser važi za kraljicu stila, a to je i dokazala za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu gde je sva pažnja bila usmerena na nju.

Osim toga što je uvek dobro stilizovana, Moza je i veoma obrazovana, sa čak 7 doktorata, što je čini neprevaziđenom.

Budući da kodeks oblačenja u Kataru nalaže da žene nose abaju – dugačak ogrtač koji pokriva celo telo, Moza je našla način i pokazala da čak i ako je obučena u skladu sa tradicijom – može da izgleda atraktivno.

Taman kad pomislimo da ne može da nas iznenadi, ova dama svaki put napravi pometnju svojim autfitom i zanosnim izgledom. Ovog puta pojavila se u posebnoj Diorovoj haljini iz kolekcije za jesen/zimu 1996. godine i oduševila javnost.

Budući da je na reviji čuvene modne kuće prikazan kraći model haljine, Moza je još jednom pokazala da poštuje tradiciju ponevši duži model.

Nežne nud boje su uvek u modi, te uprkos tome što se trendovi menjaju, ovaj model haljine je, čini se, neprolazan.

Uz haljinu idu i plišane cipele na štiklu, koje se odlično uklapaju uz haljinu, koja takođe na sebi ima plišane alikacije.

Moza isključivo nosi dizajniranu odeću, najpoznatijih modnih kuća, te ne čudi da je ovu kombinaciju zaokružila Šanel torbom.

Hajnd ibn Hamad el Tani je Mozina ćerka, koja je ukus za modu nasledila od majke, pa se sve češće u javnosti pojavljuje u sličnim izdanjima kao majka, a izdvaja se i po tome što se bavi razvojem obrazovanja u svojoj zemlji.

Najmoćnija žena Katara ima 7 dece, isto toliko doktorata i lepotu koja baca na kolena

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link