Uncategorized

Monodrama Lilika – priča o ljudskoj dobroti

U četvrtak, 4. februara 2016. u 20h u Omladinskom centru CK13 odrigraće se Monodrama “Lilika” – pozorišna slika iz života.

Cena ulaznice iznosi 200 rsd.

Milica Sandić Lilika je devojčica u pubertetskim godinama koja se suočava sa odrastanjem u teškim uslovima porodičnog siromaštva, nasilja i zanemarenosti.
Otac koji je nikada nije potražio, nerazumevanje od majke i očuha… sve to više nije važno zato što “Lilika sutra ide u Dom i Lilike više neće biti“.

Radnja se dešava u čika Andrinoj šupi za drva u kojoj Lilika provodi vreme kada niko nije tu, stvarajući savršen, magičan svet za sebe u kome je bezbedna. Veče uoči njenog odlaska u Dom, Lilika deli svoju istinu, intimno, smelo i iskreno. Priča priču punu suza i smejanja, neznajući da je podelila sudbinu sa hiljadama drugih devojčica na svetu.

Ovo je priča napisana 1965. godine u čije ime može da se govori i danas, priča kojoj često okrećemo leđa, ni ne znajući koliko nam je bliska.
Ovo je priča o zaboravljenoj maloj i velikoj deci, o ispuštenim snovima ili onima o kojima i dalje verno sanjamo, o velikim i malim borbama koje vodimo, izgubljeni između fantazije i stvarnosti.

Lilika govori o ljudskoj dobroti, da li ona sama može da bude nosilac promena ili joj je potrebna pomoć?

Igra: Maja Nikolić
Režija: Sonja Petrović
Muzika: Daniel Aleksandar – Halo cinacija/Unfoundsound Records
Tehnička podrška: Aleksandar Rajić
Plakat: Srđan Đurić

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1 Share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap