Vesti

Vučević na mestu prve pratilje čeka 2024. i Vučićev blagoslov da zasedne u premijersku fotelju

miloš brnabić
Printscreen Collage

Završili su izbori, podeliše se poslanička mesta, razdeliše se funkcije, poznato je ko će biti mandatar, ali i prva pratilja.

Srpska napredna stranka, odnosno njen prvi čovek odlučio je da mandat za formiranje Vlade ponovo poveri Ani Brnabić, a da Miloš Vučević svoju sreću sačeka u idućem izvlačenju 2024. godine, kada se očekuje da će Aleksandar Vučić udeliti blagoslov za još jedan politički i funkcionerski posao unapred prvom Novosađaninu Srbije.

Nova mandatarka, a stara premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da će vlada biti formirana u septembru otkrivši tom prilikom da je napravljen dogovor da nju na ovoj poziciji nasledi ambiciozni gradonačelnik Novog Sada.

Nije precizno utvrđeno da li će Srbija na nove izbore 2024. godine ili će Brnabić samo prepustiti poziciju Vučeviću, no prema njenim rečima ta promena je u svakom slučaju izvesna.

Ona je na direktno pitanje da li na njenu poziciju 2024. godine dolazi Vučević rekla da je to sada utanačeno i da Vučeviću treba malo vremena da pohvata sve konce i nauči posao.

– To je dogovor. Ja shvatam da je to bila teška odluka. I mene da ste pitali i mi smo razgovarali otvoreno i iskreno. I predsednik i ja nasamo, i Miloš i predsednik nasamo i nas troje i ključni ljudi SNS, stvarno je bila teška odluka. Mislim da je presudila ta stvar da su tako krizna vremena i tako teška vremena i da samo upravljanje vladom… Da Milošu treba malo više vremena da se saživi i nauči. I meni je trebalo vreme da naučim od 2017. godine. Miloš je sad na jednoj od ključnih pozicija u Vladi, on će doneti jednu veliku energiju – rekla je Brnabić na TV Prva.

Ona je u svom donekle prepoznatljivom maniru rekla da je ova odluka dobra za Srbiju i da je predsednik ispravno postupio.

– I predsednik je to rekao, takav posao raditi četiri godine zaista uzme sve od vas i porodično i zdravstveno i emotivno, a ne iz krize u krizu. Ali, znate to je tim, taj tim je važan za Srbiju, niko od nas pojedinačno. Danas ste ovo, sutra više niste, ali to je vaša zemlja, da li ona ide napred ili ne – to je ključna stvar. Mislim da je predsednik presekao onako kako treba i to je ključna stvar – zakjučila je premijerka Brnabić.

Pajtić: Vučević je Vučić za siromašne limitiranog intelekta koji ne podnosi Brnabićevu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

154 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap