Film

Čendler iz “Prijatelja” otvoreno mrzi Kijanu Rivsa i žali što nije mrtav

Metju peri Kijanu rivs
Foto: Collage / Screenshot / Shutterstock

Američko-kanadski glumac Metju Peri ostao je najpoznatiji po ulozi šaljivog i sarkastičnog Čendlera iz kultnog sitkoma “Prijatelji”, iako je glumio u mnogobrojnim filmovima i serijama.

Međutim, iako ga pamtimo po šalama i doskočicama, njegova životna priča je daleko od šaljive, jer je umalo umro od predoziranja drogom, a poznat je i njegov animozitet prema kolegi Kijanu Rivsu, koji inače važi za dobrotvora velikog srca i široke ruke.

Sa svim ovim pikanterijama javnost će biti upoznata u njegovim memoarima, naslovljenim “Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing”, koji uskoro treba da ugledaju svetlost dana.

“Zašto pravi mislioci umiru, a Kijanu i dalje hoda među nama”

“Zašto pravi, istinski mislioci kao što su River Feniks i Hit Ledžer umiru, ali Kijanu Rivs i dalje hoda među nama”, napisao je navodno Peri u novoj knjizi, prenosi “Daily Mail”.

Navodno je Peri (53) jedva obuzdao svoj prezir prema Rivsu (58) dok je pisao o njihovom zajedničkom prijatelju Riveru Feniksu, koji je preminuo 1993. sa samo 23 godine usled predoziranja narkoticima, piše Blic Žena.

Kijanu i River Feniks
Foto: Profimedia

Iako je opšte poznato da su Kijanu i River bili najbolji prijatelji, i Metju je sa njim imao jaku vezu nakon što su zajedno glumili u filmu “A Night In The Life Of Jimmy Reardon” iz 1988. godine.

“River je bio prelep čovek iznutra i spolja i previše lep za ovaj svet, kako se ispostavilo. Uvek se čini da su stvarno talentovani momci ti koji odlaze”, napisao je ovaj 53-godišnjak i dodao da ga je slomila vest o tome da mu je prijatelj umro.

Sopstveni problemi sa drogom učinili smrt kolega izuzetno bolnom

Ono što je prilično bizarno jeste da Metjuov animozitet prema Rivsu nije ograničen samo na njihovu međusobnu povezanost sa Feniksom.

On je spomenuo Kijanua i dok je pisao o Krisu Farliju, još jednom glumcu i prijatelju koji je preminuo 1997. godine u 33. godini od predoziranja.

Farli i Metju zajedno su glumi u komediji “Almost Heroes”, koja je objavljena godinu dana nakon Farlijeve smrti.

“Probio sam rupu u zidu svlačionice Dženifer Eniston kada sam saznao za Farlijevu smrt. A Kijanu Rivs i dalje hoda među nama”, napisao je Peri.

On se u memoarima, ali i u nedavnim intervjuima, osvrnuo i na svoju podugačku istoriju zavisnosti od narkotika, što je verovatno smrti Feniksa, Ledžera i Farlija učinilo posebno bolnima za njega.

Izvor: Blic Žena

Kijanu Rivs inkasirao 315 miliona $, većinu bogatstva podelio, jer mu je neprijatno koliko zarađuje 

Čitajte Luftiku na Google vestima

50 Shares
Share via
Copy link