Magazin

Bili su poput braće u kultnoj seriji “Prijatelji”: Čendler novac trošio na poroke, Džoi se posvetio porodici

džoi i čendler
Printscreen

Nerazdvojni tandem legendarne humorističke serije se istovremeno obogatio, ali je onda svako od njih odabrao sopstveni životni put.

Met Leblank (56) viđen je kako se vozi po Los Anđelesu, nakon što je izdao zajedničko saopštenje sa kolegama iz serije “Prijatelji”, a povodom smrti Metju Perija.

Glumac se trudio da prođe neprimetno, ali oštrom oku paparaca nije moglo promaći utučeno izdanje glumca za kojeg je Metju Peri ranije ove godine rekao da mu je “kao mlađi brat”.

Iako je u pomenutoj seriji Met bio neodgovoran i opušten cimer o kojem se brinuo lik Metju Perija, u stvarnosti je situacija bila poptuno drugačija.

Dok je pokojni Metju Peri “lutao” kroz život, odajući se raznim porocima od opijata, do alkohola i nazad – Met Leblank je živeo sa obe noge na zemlji.

prijatelji
Foto: NBC

Za razliku od mnogih poznatih ličnosti, Met Leblank nikad nije sanjao o velikoj slavi. Njegova strast su bili motocikli, a školovao se i za stolarski rad.

Napušta fakultet i odlazi u Njujork da se okuša u modelingu, ali visina mu nije dozvolila da se pojavi na pistama, ali je zato snimio reklame za Levis, Koka kolu, Doritos i td.

Pre role u Prijateljima ovaj glumac je u džepu imao samo 11 dolara. A onda je počeo da zarađuje milione.

Godinu dana pre nego što se završilo snimanje Prijatelja, Met Leblank se oženio Melisom Meknajt, američkom glumicom. Par je iste godine dobio ćerku Marinu, ali 8 meseci kasnije detetu je dijagnostikovana bolest, poremećaj mozga koji utiče na neurološke funkcije.

261789_profimedia0378369590_ff
Foto: Profimedia

Met tada odlučuje da se privremeno povuče iz sveta glume i posveti se odgajanju svog deteta.

Met je shvatio da njegova ćerka ima problem kada bi, dok puzi, uvek padala na levu stranu. Kada joj je postavljena dijagnoza, upozoreni su da bi bolest čak mogla da zahvati i glasne žice, što bi je onemogućilo da govori.

U oktobru 2006. Met se razveo od Melise Meknajt. Od te godine do 2011. potpuno se distancirao od medija, piše Stil Kurir.

“Ne znam da li je to bila bolest moje ćerke, ili to što sam se previše fokusirao na posao – ali osećao sam da sam pregoreo i da mi je potrebno vreme da se distanciram.

Pozvao sam agenta i rekao mu da zaboravi moj broj telefona na nekoliko godina. Potpuno sam se povukao, na sreću bio sam u mogućnosti da to uradim. To su bili momenti kada sam se osećao kao da ću doživeti nervni slom. Bilo mi je potrebno da neko vreme ništa ne radim,” ispričao je glumac.

Nakon što se razdvojio od supruge i napustio televiziju, Leblank je sa ćerkom otišao da živi na ranču u Kaliforniji.

“Mojoj ćerki je dijagnostikovan problem sa mozgom. Bio je to veoma mračan period, ali uspeli smo da ga prebrodimo – zar ne kažu da ono što te ne ubije, ojača te?

Sećam se kada se rodila. Od trenutka kada sam je pogledao, zaljubio sam se, a nikada se ranije nisam tako osećao. nisam mogao da verujem. U tom trenutku sam znao da me ništa neće sprečiti da je volim.”

Marina je pobedila bolest i danas se sve češće pojavljuje sa svojim ocem na crvenom tepihu.

Fibi usvaja Čendlerovog psa? Iza Metjua Perija ostao je kuca Alfred, Lisa Kudrov razmišlja da ga udomi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link