Magazin

Čuveni lekar izneo šokantne tvrdnje povodom smrti Metjua Perija

Metju Peri
Foto: Screenshot / YouTube

Zvezda serije “Prijatelji”, glumac Metju Peri, preminuo je krajem oktobra u 54. godini zbog posledica konzumiranja ketamina i utapanja.

Međutim, lekar i stručnjak za zavisnosti Zaid Fadul kaže kako nalaz mrtvozornika u kojem stoji da je glumac umro od akutnih učinaka ketamina zapravo ne objašnjava njegovu smrt.

– Da, ketamin se našao u Metjuovom telu u trenutku njegove smrti i mogao je da bude razlog zašto je zadremao u svom đakuziju, ali očito se utopio – kaže lekar.

Objašnjava kako bi bilo koja vrsta leka koji izaziva sedaciju verovatno imala isti učinak, ali kriviti ketamin za glumčevu smrt nije pošteno jer, kako smatra, to može odvratiti ljude od uzimanja ketamina kao održive opcije.

Sada, po pitanju toga da li je Peri koristio ketamin na dan svoje smrti ili ne lekar takođe ima teoriju o tome. Prema njegovim rečima, glumac je verovatno imao iskustva s ketaminom i uzimao je sve veće doze, što je moglo da ostavi neke ostatke.

– Ostaci te količine ketamina mogli su da budu vrlo veliki, ako je Metju imao visoku toleranciju na lek i uzimao velike doze – kaže Fadul.

U izveštaju mrtvozornika o Perijevom uzroku smrti stoji da je glumac odlazio na terapije infuzijom ketamina u poslednjim mesecima života, ali je istaknuto da mu je novi lekar objasnio da mu ketamin više ne treba.

Ketamin se često koristi kao lek za depresiju i anksioznost, zbog čega ga je glumac i uzimao.

Međutim, budući da je njegov nivo ketamina bio toliko povišene kada je umro, nije jasno da li ga je uzimao terapeutski ili rekreativno.

Metju Peri se godinama borio sa porocima, potrošio 9 miliona dolara da pobedi zavisnost

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link